loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan Subaylara Seslendi

Erdoğan Subaylara Seslendi
Tarih: 23.03.2012 - 20:53
Kategori: Siyaset

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, içeriği açıklanmayan bir konferansta subaylara seslendi...

O Komutan Karşıladı

Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Arslan Güner tarafından karşılandı. Orgeneral Güner, Harp Akademileri Komutanıyken Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanan Orgeneral Bilgin Balanlı’nın yerine atandı. Bugün Başbakan Erdoğan’ın karşılayan Güner’in adı Ankara Garnizon Komutanıyken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrunnisa Gül’le ; tokalaşmamak için protokolden ayrılan komutan olarak gündeme geldi. İddialara göre son Askeri Şura’da Başer’in Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanmasına Cumhurbaşkanı Gül muhalefet etti.

İçerik Sır Gibi Saklanıyor

Basın mensuplarına tamamen kapalı olan ziyaretin ardından Erdoğan’ın akademide yapılacak bir konferansta subaylara konuşma yapacağı öğrenildi. Konferansın içeriğiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Harp Akademilerinin internet sitesinde konferansla ilgili hiç bir içeriğe yer verilmedi. Benzer ziyaretlerin aksine bu kez içeriye Anadolu Ajansı muhabiri dahi alınmadı.

Subaylara Konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Harp Akademileri Komutanlığı’nda subaylara konuştu. Saat 14:25 sularında Maslak’taki Harp Akademileri Komutanlığı’na gelen Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Arslan Güner tarafından karşılandı. Önce komutanlığı ziyaret eden Erdoğan, daha sonra konuşma yapacağı salona geçti.

Yaklaşık 800 kişiye bir saat süren bir konuşma yapan Erdoğan’ın konuşmasının içeriği hakkında bilgi verilmedi. Yaklaşık bir saat süren konuşmayı öğretim görevlileri, öğrenciler ve davetli askeri personel dinledi. Basına kapalı gerçekleşen konferansı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da dinledi. Erdoğan, konferansın ardından yeniden Üsküdar’daki konutuna geçti. Bir süre sonra da Erdoğan konutunda MİT Müşteşarı Hakan Fidan’ı kabul etti.

Mit Müsteşarı Başbakan Erdoğan’ın Evinde 

Harp Akademileri Komutanlığı’nda yaklaşık bir saat boyunca subaylara seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sürpriz bir şekilde yeniden Üsküdar’daki evine geçti. Başbakan Erdoğan eve girdikten kısa süre sonra MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Erdoğan’ın konutuna geldi. Görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları