loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan; Turizmde dünya liderliğine yükselme yolumuz açıktır

Erdoğan; Turizmde dünya liderliğine yükselme yolumuz açıktır
Tarih: 29.11.2022 - 15:39
Kategori: Gündem

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) 7. Olağan Genel Kurulu'na katılarak bir konuşma yaptı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Otelciler Federasyonu 7. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, “Turizmdeki rakiplerimizin, küresel krizlerin etkisiyle irtifa kaybettiği şu dönemde bizim, çok daha fazla çalışarak dünya liderliğine yükselme yolumuz açıktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) 7. Olağan Genel Kurulu'na katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında genel kurula katılanları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜROFED’in 7. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını diledi.

“TÜM ŞEHİRLERİYLE, TURİZM SEKTÖRÜNÜN GELİŞİP BÜYÜMESİNE UYGUN BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ”

Türkiye’nin, tarihiyle, tabiatıyla, gastronomisiyle, insanıyla dünyanın tüm güzelliklerini kendinde toplamış bir hazineye sahip olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Güneyimizdeki sahillerimiz bir başka güzeldir. Ege’mizin koyları bir başka güzeldir. Marmara’mızın kadim çağlardan beri süren cazibesi bir başka güzeldir. Karadeniz’imizin yeşili bir başka güzeldir. Doğu Anadolu’muzun kışı bir başka güzeldir. Güneydoğu Anadolu’muzun otantikliği bir başka güzeldir. İç Anadolu’muzun gizli hazineleri bir başka güzeldir. Velhasıl tüm bölgeleri ve şehirleriyle, turizm sektörünün gelişip büyümesine uygun bir ülkede yaşıyoruz.”

Turizmdeki rakiplerin, küresel krizlerin etkisiyle irtifa kaybettiği dönemde Türkiye’nin, çok daha fazla çalışarak dünya liderliğine yükselme yolunun açık olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet olarak en büyük vasfımız olan krizleri fırsata çevirme maharetimizi ekonomimizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüterek tekrar göstereceğimizden kimse şüphe duymasın. Sadece turizm sektöründe hâlihazırda 609 yeni tesis ve 143 bini aşkın yeni yatak kapasitesine sahip yatırımların sürmesi, bu gerçeğin ifadesidir. Üstelik elimizde deniz, kum, güneş turizminin ötesinde hâlâ potansiyelinin çok azını değerlendirebildiğimiz daha pek çok imkân var” dedi.

Terörden arındırılan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin medeniyetlerin binlerce yıllık tarihinden süzülüp gelen güzelliklerinin bunlardan biri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Altyapısındaki gücümüzü ispatladığımız sağlık turizmi bunlardan biridir. Anadolu’nun dört bir yanına uzanan ve her birinin ayrı hikâyesi, ayrı efsanesi olan seyahat rotalarımız bunlardan biridir. İstanbul’dan Diyarbakır’a, Bursa’dan Van’a, İzmir’den Mardin’e, Çanakkale’den Hatay’a pek çok şehrimiz başlı başına birer turizm değeridir. Daha Şanlıurfa’yı, Gaziantep’i, Adana’yı, Erzurum’u, Trabzon’u, Konya’yı saymıyorum bile. Turizm sektörümüzdeki gücümüzün farkına giderek daha çok varıyoruz.”

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları