loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan; Türkiye, küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyor!

Erdoğan; Türkiye, küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyor!
Tarih: 25.02.2024 - 16:02
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydanı’nda düzenlenen Adana mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana mitinginde yaptığı konuşmada, “Uluslararası arenada ülkemizin hak ve hukukunu, devletimizin çıkarlarını, milletimizin onurunu kararlılıkla savunduk, savunuyoruz. Uluslararası siyaseti takip eden herkes şu gerçeği artık kabulleniyor: Türkiye, sadece bölgesel bir güç olmaktan çıkıp, küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydanı’nda düzenlenen Adana mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında; milletin ve istikbalin teminatı çocuklar için her alanda mücadele ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karşılaştığımız tüm engellere rağmen, hamdolsun, vatanımıza olan minnet borcumuzu şimdiye kadar layıkıyla ödedik. Milletin sandıkta namusumuza emanet ettiği iradesine hiçbir zaman gölge düşürmedik” dedi.

Vesayet güçlerinden envaiçeşit terör örgütüne kadar Türkiye karşıtlarının tamamını, Allah’ın yardımı ve milletin desteği ile dize getirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “15 Temmuz gecesinde olduğu gibi ülkeyi işgal etme teşebbüsleri karşında asla geri adım atmadık. Darbe gecesi birileri televizyon karşısında kahvesini yudumlarken, biz milletimizle sırt sırta vererek FETÖ’cü hainlere meydanları dar ettik.”

“ÜLKEMİZİN KRİZLERİN ÇÖZÜMÜNDEKİ KİLİT ROLÜ GİDEREK DAHA FAZLA ANLAŞILIYOR”

Uluslararası arenada Türkiye’nin hak ve hukukunu, devletin çıkarlarını, milletin onurunu kararlılıkla savunduklarını da ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dış politikada Avrupa’dan ‘aferin’ almaya çalışan değil; dik ve dirayetli duruşuyla tüm dünyada takdir toplayan bir ülke konumundayız. Uluslararası siyaseti takip eden herkes şu gerçeği artık kabulleniyor: Türkiye, sadece bölgesel bir güç olmaktan çıkıp, küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ülkemizin krizlerin çözümündeki kilit rolü giderek daha fazla anlaşılıyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin, dış politikada artan itibarının gerisinde güçlü bir savunma sanayii bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Savunma sanayiinde dışa bağımlığımız azaldıkça, uluslararası arenada etkinliğimiz artmıştır” dedi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları