loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Türkiye ve ABD ortak çıkarlara dayanan iki dost ve müttefik ülkedir

Erdoğan: Türkiye ve ABD ortak çıkarlara dayanan iki dost ve müttefik ülkedir
Tarih: 20.09.2021 - 09:56
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen ve kısa bir süre önce satışa çıkan kitabıyla aynı ismi taşıyan "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" başlıklı konferansta konuştu.

"Allah indinde en şerefliniz takvaca en ilerici olanınızdır. Arap'ın Arap olmayana bir üstünlüğü yoktur. Siyah derili olanın beyaz derili üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takva iledir.

"Covid-19'dan daha sinsi bir virüsle mücadele ediyoruz, bu virüsün adı İslam düşmanlığıdır. Birçok ülkede inancından dilinden, isminden veya kılık kıyafetinden dolayı Müslümanların ötekileştirilmesi artık sıradan vakalar haline geliyor. Nefret suçlarıyla mücadeleye daha fazla katkı vermelisiniz. Önümüzdeki süreçte gerek federal gerek eyalet düzeyinde içinizden çok daha fazla siyasi temsilci çıkarmanızı bekliyorum. Sadece Türkiye kökenlilerin sayısının 300 binlerin sayısını aştığı bu güçlü topluluğa yakışan da budur."

ABD ile ilişkilere de değinen ve "Türkiye ve ABD ortak değerlere, ortak çıkarlara ve köklü bir geçmişe dayanan iki dost ve müttefik ülkedir" diye Erdoğan, ABD'deki Türk toplumunu "Türkiye düşmanlarının yürüttüğü kampanyalara karşı çalışmaya" ve "PYD ile FETÖ'yü anlatmaya" çağırdı:

"Bazı konularda dönem dönem görüş ayrılıkları yaşasak da birçok bölgesel ve küresel meselede benzer tutum ve çıkarlara sahibiz. Ekonomik açıdan da büyük ve her geçen gün artan bir işbirliği potansiyelimiz var. Salgına rağmen ikili ticaret hacmimiz 20 milyar doları aştı. Bu yıl da inşallah 25 milyar dolar seviyelerine ulaşacağız. 100 milyar dolar hedefine erişmek için de çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz."

 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları