loading
close
SON DAKİKALAR

'Erdoğan U dönüşü yaptı'

'Erdoğan U dönüşü yaptı'
Tarih: 11.02.2012 - 18:56
Kategori: Gündem

Fransız Liberation gazetesi, Suriye konusunda Türkiye'nin konumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Liberation gazetesi, BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye krizine bir çıkış bulmaya çalışırken, Suriye'deki durumun tamamen bloke olmayı sürdürdüğünü ve rejimin bir iç savaşını kışkırtmak istediği için daha da şiddetlenebileceğini öne sürdü.

Arap Birliği'nin planının uygulanıp uygulanmayacağı, uluslararası bir müdahale mümkün olup olmadığı gibi konuları irdeleyen Liberation, "Türkiye'nin rolü nedir" sorusuna da yanıt aradı. Suriye'deki ayaklanmanın ilk aylarında Türkiye'nin reform çağrısını yaparken Devlet Başkanı Beşar Esad'a "sağlam bir destek" verdiği görüşünü dile getiren gazete, "İslami muhafazakar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir U dönüşü yaptığı"nı da yazdı.

Suriye Ulusal Konseyi'nin çeşitli toplantılarının İstanbul'da yapıldığına, "Türkiye'nin Suriye kurtuluş ordusunun lideri albay Assad'a barınak sağladığı"na işaret eden gazete, Türkiye'nin giderek artan biçimde kendisini bir "bölgesel güç" olarak teyit etmeye kararlı olduğu yorumunu da yaptı.

Liberation, "NATO'nun Güneydoğu kanadında bulunan ve Suriye krizinde Katar'ın stratejisine tam destek veren büyük bir Sünni Müslüman ülkesi" olarak tanımladığı Türkiye için "Ayaklanma öncesi Şam'ın başlıca ticaret ortağı olan Ankara, vazgeçilmez olmayı bilir. Batılı bir diplomat, durumu 'Türkiye olmadan Suriye'de hiçbir şey yapılamaz ama tek başına da sorunu çözemeyecek' sözleriyle özetledi" diye yazdı.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları