loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan, Üküdar'da restorasyonu tamamlanan Ayazma Camii’nin açılışını yaptı

Erdoğan, Üküdar'da restorasyonu tamamlanan Ayazma Camii’nin açılışını yaptı
Tarih: 12.08.2022 - 16:01
Kategori: Gündem

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’da restorasyonu tamamlanan Ayazma Camii’nin açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında cami cemaatinin cumasını tebrik etti. Üsküdar'daki 261 yıllık caminin restorasyonunun Türkiye ve âlem-i İslam için hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mimarisiyle, yeriyle, pek çok özelliğiyle şehrimize değer katan Ayazma Camiimizin banisi Sultan 3. Mustafa'dan bugüne kadar bu eserin yaşatılması için gayret gösteren herkesi rahmetle yâd ediyorum. Caminin restorasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rabbimiz Tevbe Suresi'nde şöyle buyuruyor; ‘Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder.’ Ayazma Camii'nde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da günde beş vakit okunacak ezanların, kılınacak namazların, edilecek duaların Allah katında kabul olmasını diliyorum. Ezanlarıyla, şehirlerimizin semalarını yankılandıran her camimizi, ülkemizin ve milletimizin geleceği için vatan topraklarına dikilen birer manevi muhafız olarak görüyoruz" diye konuştu.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ni yeniden ibadete açarak fethin ve onun muzaffer komutanı Fatih'in emanetine sahip çıktıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son dönemde İstanbul'un dört bir yanında inşa ettiğimiz camilerle ecdadın bu topraklara kazıdığı mühürleri çeşitlendirdik, çoğalttık, yaygınlaştırdık. Ayazma Camii'nin restorasyonunu tamamlayıp yeniden ibadete açarak bir vazifeyi daha yerine getirmiş olmanın gönül huzuru içindeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin Hak katında kabul olmasını diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş'un yaptırdığı duanın ardından beraberindekilerle restorasyonu tamamlanan Ayazma Camii'ni yeniden ibadete açtı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları