loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan yine ölümleri yarıştırdı

Erdoğan yine ölümleri yarıştırdı
Tarih: 17.02.2015 - 10:23
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ölümleri yarıştırdı. Teröristlerin yaktığı kız için ses çıkarmayanların eylemlerde ölenler için Türkiye’yi ayağa kaldırdığını savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ölümleri yarıştırdı. Teröristlerin yaktığı kız için ses çıkarmayanların eylemlerde ölenler için Türkiye’yi ayağa kaldırdığını savundu. Özgecan için üzüntüsünü bir başka kadını eleştirerek dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan katledilmesinin ardından yapılan eylemde kadınların dans etmesini eleştirdi. Erdoğan, “Bunlar kendi ülkesine, kendi milletine, kendi insanının değerlerine, kültürüne o kadar uzaklar ki, geçtiğimiz günlerde hunharca katledilen Özgecanımızın ölümünü dans ederek güya protesto ediyorlar. Bu ne biçim iştir. Önce sen biliyorsan bir fatiha oku. Bilmiyorsan bir rahmet dile. Ailesine bir başsağlığı dile. Dans ediyor. Bunun bizim kültürümüzdeki yeri nedir? Adeta sanki o ölümden zevk alıyor, bu anlama gelir” dedi.

Erdoğan, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödül Töreni’nde konuştu. Erdoğan Özgecan’ın öldürülmesiyle ilgili “Canice, vahşice yapılan bu katlin failleri yakalandı. İnşallah hak ettikleri cezayı da en ağır şekilde almaları için bizzat davanın takipçisi olacağım” dedi. Kimi zaman töre denilerek kadının şahsiyetinin yok edildiğine, kimi zaman çağdaşlık denilerek kadının metalaştırıldığına şahit olunduğunu söyleyen Erdoğan, “Kadını zayıf görerek, kadını aciz görerek ona şiddet uygulayan her kim olursa olsun alçaktır, zavallıdır. Kadına şiddet uygulamak, Allah’ın emanetine ihanet etmektir. Cahiliye döneminde kadını bir eşya gibi alıp satanla; bugün medyada, sokakta, işyerinde onu bir meta gibi pazarlayan arasında hiçbir fark yoktur” diye konuştu.

“Karar mekanizmalarının büyük çoğunluğunu oluşturan siz beyefendilere sesleniyorum” diyen Erdoğan, “Bu olay hepimizin kızının başına gelebilirdi. Bu konuyu sahiplenmedikçe gerçek bir iyileşme mümkün olmayacaktır” dedi. Erdoğan, törende Cuhmurbaşkanlığı Sarayı’nı da inşa eden Rönesans İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak’a ödül verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları