loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan; Yozgat’a 114 milyar liraya yakın yatırım yaptık!

Erdoğan; Yozgat’a 114 milyar liraya yakın yatırım yaptık!
Tarih: 26.03.2024 - 16:06
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat mitinginde yaptığı konuşmada, “Şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı’na hazır hâle getirmek için yoğun bir çabanın içindeyiz. Bu anlayışla Yozgat’a 114 milyar liraya yakın yatırım yaptık” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Yozgat mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, “Türkiye’yi bugünlere sizlerle birlikte getirdik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Ekonomiden ihracata, turizmden istihdama her alanda ülkemizi 4-5 kat beraberce büyüttük. Eli kanlı terör örgütlerine Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyini beraberce dar ettik. Ülkemizi birçok başlıkta parmakla gösterilen konuma beraberce getirdik.”

“EKONOMİMİZİN İHRACAT, ÜRETİM, İSTİHDAM VE BÜYÜME TARAFINDA HİÇBİR SORUNUMUZ YOK”

Türkiye’yi, dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına dâhil edinceye kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah’a hamdolsun ekonomimizin ihracat, üretim, istihdam ve büyüme tarafında hiçbir sorunumuz yok” dedi.

Şehirleri Türkiye Yüzyılı’na hazır hâle getirmek için yoğun bir çabanın içinde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu anlayışla Yozgat’a 114 milyar liraya yakın yatırım yaptıklarını açıkladı.

Eğitimde, toplam 2 bin 531 adet yeni derslik inşa ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehrimize Bozok Üniversitesini kazandırdık. Araştırma ve Uygulama Hastanesini kurduk. Gençlik ve sporda, 7 bin 625 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Farklı branşlarda toplam 50 adet spor tesisi yaptık. İhtiyaç sahibi Yozgatlı vatandaşlarımıza 4 milyar lira kaynak aktardık. Sağlıkta, toplamda bin 250 yataklı 16 hastanenin de aralarında olduğu 44 adet sağlık tesisi inşa ettik. Türkiye’nin ilk şehir hastanesini Yozgat’ta açtık” diye ekledi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları