loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan’a 2 tepki, 1 destek

Erdoğan’a 2 tepki, 1 destek
Tarih: 12.02.2012 - 21:03
Kategori: Siyaset

Erdoğan'ın sözlerine CHP ve MHP’den tepki gelirken, BDP destek verdi.

Başbakan Erdoğan’ın, “MİT gerekirse PKK ile görüşür” sözlerine CHP ve MHP’den tepki gelirken, BDP destek verdi. CHP’li Akif Hamzaçebi, “Devletler terör örgütünü muhatap almaz” derken, MHP’li Oktay Vural, “Başbakan’ı kınıyorum” diye konuştu. BDP’li Hasip Kaplan ise “Görüşmelerin kesilmesi zaten hataydı” yorumunda bulundu.

MİT ile PKK arasındaki görüşmeye ilişkin, “Gerektiğinde bu görüşmeler tabii ki olur. MİT bunun için var. Gerekirse git arkadaş gerekeni yap deriz” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a CHP ve MHP sert tepki gösterirken, BDP destek verdi. Muhalefet partilerinin temsilcileri, Başbakan’ın sözlerini şöyle değerlendirdiler:

Tezkere İşe Yaramayacak

Akif Hamzaçebi (CHP Grup Başkanvekili): “Sayın Başbakan acz içerisindedir. Yurtdışında güçlü görüntü vermek isteyen, yurt içinde herkes üzerinde baskı kurmak isteyen, herkesi susturmak isteyen, muhalif seslere tahammülü olmayan Sayın Başbakan PKK karşısında teslimiyetçi bir tavır içerisine girmektedir. Hem TBMM’ye sınır ötesi harekât için tezkere getirecekseniz hem de ‘PKK ile görüşürüm’ diyeceksiniz. Hem bir yandan kararlılık mesajları vermeye çalışacaksınız hem ‘PKK silah bırakırsa ben de bırakırım’ diyeceksiniz. Sanki karşınızda bir devlet var. Sayın Başbakan PKK’yı bir devlet olarak, bir siyasi karar organı olarak değerlendirip onunla müzakere etmekten söz etmektedir. Devletler terör örgütlerini muhatap alarak görüşme yapmazlar.”

Oy verenleri rencide eder

Oktay Vural (MHP Grup Başkanvekili): “Başbakan’ın bir terör örgütünü muhatap almasını kınıyorum. Bu tavırlarının kendisine oy veren insanları rencide ettiğini düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanının terör örgütünü muhatap alması kabul edilemez. Bu görüşmelerin teknik görüşmeler olduğu, suçluları yakalamak için, istihbarat amaçlı yapıldığı söyleniyor. Peki bugüne kadar hangi suçluyu buldunuz? Görüşmelerin siyasi içerikli olduğu çok açıktır. Bu tür görüşmeler terörle mücadelenin önündeki en büyük engel olduğu gibi terör örgütüne de cesaret vermiştir.”

Zaten kesilmesi hataydı

Hasip Kaplan (BDP Grup Başkanvekili): “Görüşmelerin kesilmesi zaten hataydı. Bu yaşanan gerginliğin ve çatışmaların en büyük nedeni zaten görüşmelerin kesilmesi. Hükümetin kısa yoldan çözüm bulması için görüşmeleri yeniden başlatmak zorunda. Eğer, Sayın Başbakan yeniden görüşmeyi düşünüyorsa ilk olarak Öcalan’a karşı uyguladığı hukuk dışı tecridi kaldırması lazım. Kendisinin de itiraf ettiği bu hukuk dışılık son bulmadan görüşme olmayacağı ortada. Hiçbir Hükümetin hukuk dışına çıkma gibi bir hakkı yoktur.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları