loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'a İsrailli gazeteciden soru

Erdoğan'a İsrailli gazeteciden soru
Tarih: 11.02.2012 - 23:25
Kategori: Siyaset

BM Genel Sekreteri'nin verdiği yemeğin ardından Türkevine yürüyerek giden Başbakan Erdoğan'a, İsrailli bir gazeteci sordu: İsrail halkı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Başbakan Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un 66. dönem BM Genel Kurulu üst düzey toplantılarına katılan ülkelerin heyet başkanları onuruna verdiği yemeğe katıldı.

Erdoğan, BM'den Türkevi'ne yürüyerek giderken, Türkevi'ne girişi sırasında İsrail'li bir gazeteci hamle yaparak soru sormak istedi.

Başbakanlık korumaları çantasını aradıktan sonra, gazeteci ''İsrail halkı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?'' sorusunu sordu.

Erdoğan, soruya şu yanıtı verdi:
''Uluslararası sularda yapılan vahşi bir katliamdan sonra, İsrail halkına değil, İsrail yönetimine söyleyecek sözüm var. Özür dileyecekler, tazminatı ödeyecekler, bunun yanında tabii Gazze'ye olan ambargoyu kaldıracaklar. Yoksa bizim İsrail halkıyla bir sorunumuz yok. Sorun kendi içinde barışık olmayan İsrail yönetimiyledir. Bunun dışında söyleyecek bir şeyimiz yok.''

GENEL SEKRETER BAN'IN YEMEĞİ
Öte yandan Genel Sekreteri Ban'ın ev sahipliği yaptığı yemeğe BM'ye üye 193 ülkenin liderleri ve heyet başkanları katıldı. Başbakan Erdoğan yemek öncesinde çeşitli ülkelerin liderleriyle ayaküstü sohbet etti.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun da katıldığı yemeğin başında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun konuşma yaptı.

ABD Başkanı Barack Obama da BM'nin bulunduğu ev sahibi ülke olarak yaptığı konuşmada, yemeğe katılan tüm liderleri selamladı.

Yemeğin ardından BM'de ikili görüşmelerine devam edecek olan Başbakan Erdoğan bu akşam BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile de görüşecek.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları