loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'a 'Sözde cumhurbaşkanı' diyen Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren AKP'lilere, 'halkın yarısına cumhurbaşkanlığı yapıyor' yanıtı

Erdoğan'a 'Sözde cumhurbaşkanı' diyen Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren AKP'lilere, 'halkın yarısına cumhurbaşkanlığı yapıyor' yanıtı
Tarih: 11.01.2021 - 13:00
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Sözde cumhurbaşkanı' demesi AKP'lilerin tepkisini çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde yaptığı açıklamada, "Basın İlan Kurumu bir anlamda basın infaz kurumuna dönüşüyorsa oturup düşünmemiz gerekiyor. Nasıl bir demokrasi ve nasıl bir medya yaratmak istiyorlar? Yine 2020 yılında Türkiye'de bir ülkenin sözde Cumhurbaşkanı bir gazeteyi doğrudan hedef gösterip 'Ben o gazeteyi okumuyorum siz de satın almayıp okumayın' diye çağrı yapıyorsa orada medya üzerindeki vesayeti ve baskıyı bir düşünün" demişti. 

Kılıçdaroğlu'nun sarfettiği 'Sözde cumhurbaşkanı' ifadesine AKP'lilerden tepki geldi.

Bakanlar, AKP'li milletvekilleri ve yandaşlar Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren paylaşımlar yaparken CHP'liler ve bazı sosyal medya kullanıcıları AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taraflı bir cumhurbaşkanı olduğunu belirterek, muhalif kesimlere yönelik söylemlerini hatırlattı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Ter hesabından bir paylaşımda bulunarak Kılıçdaroğlu'ndan 'özür dilemesini' istedi. Altun, "Kemal Kılıçdaroğlu Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve milletimizden derhal özür dilemelidir.Sayın Cumhurbaşkanımıza "sözde Cumhurbaşkanı" demek her şeyden önce milli iradeye yapılmış bir saygısızlıktır.Yalan, iftira ve hakaret siyasetin değil siyasetsizliğin ve acziyetin göstergesidir" ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Kılıçdaroğlu siyasi ahlakla bağdaşmayan bu sözleri ile milletimizin iradesine saldırmıştır" dedi. 

Ömer Çelik'in açıklaması şöyle:
"Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sayın Cumhurbaşkanımıza “sözde Cumhurbaşkanı” demesi demokrasiye ve milli iradeye saygısızlıktır. Kılıçdaroğlu, milletimizin iradesine ve Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden meşru makama saldırmaktadır. Girdiği her seçimi kaybetmiş Kılıçdaroğlu’nun, girdiği her seçimi kazanmış Cumhurbaşkanımıza demokrasiye ve hukuka aykırı şekilde hitap etmesi “Yassıada zihniyeti”nin göstergesidir. Cumhurbaşkanımız Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız meşru ve demokratik seçimlerle seçilmiş, Türkiye Cumhuriyeti’ni en yüksek düzeyde temsil eden meşru Cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanımızdan “sözde Cumhurbaşkanı” diye bahseden kişi demokrasi düşmanı olduğunu itiraf etmiş olur. Kılıçdaroğlu’nun seçimle işbaşına gelmiş Cumhurbaşkanlığı kabinesi ile 12 Eylül darbe rejimini mukayese etmesi ise milletimizle, demokrasiyle ve hukukla kavga etmektir. Kılıçdaroğlu bu sözleriyle “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ile kavga etmektedir. Kılıçdaroğlu siyasi ahlakla bağdaşmayan bu sözleri ile milletimizin iradesine saldırmıştır. Milletimizden ve Cumhurbaşkanımızdan özür dilemelidir. Tüm milletimiz şimdiye kadar olduğu gibi, meşru Cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlık edenlere gereken dersi vermeye devam edecektir."

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Ömer Çelik'in paylaşımına yanıt verdi. Öztrak, Çelik'i etiketleyerek, "Cumhurbaşkanı, Anayasamızın 103. Maddesine göre “Üzerime aldığım görevi TARAFSIZLIKLA yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma (…) NAMUSUM VE ŞEREFİM ÜZERİNE andiçerim” diye yemin eden ve bu yemine uygun hareket eden kişidir" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya kullanıcıları AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Haziran seçimleri öncesinde Millet İttifakı'na zilet ittifakı dediğini hatırlattı.  

Sosyal medyadaki tepkilerden bazıları şöyle:

 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları