loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan,'bazı belediyelerde işçi kıyımıyla karşı karşıyayız' demişti, AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde 400 işçi işten atıldı

Erdoğan,'bazı belediyelerde işçi kıyımıyla karşı karşıyayız' demişti, AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde 400 işçi işten atıldı
Tarih: 03.05.2019 - 13:55
Kategori: Yerel

Seçim öncesi “Gönül Belediyeciliği” sloganını kullanarak seçilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın ilk icraatı 400 işçiyi kovmak oldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı öncesi tam 400’e yakın işçinin işine son verdi. Üstelik işten çıkarılanlar, bu durumu cep telefonlarına gelen bir mesaj ile öğrendi.

Balıkesir Postam gazetesinin haberine göre İşten çıkarılanların çoğu İŞKUR vasıtasıyla işe alınan personeller. Ayrıca bu personellerin görevi mezarlık temizleme ve ilaçlama olduğu belirtildi. Yaz ayının gelmesiyle birlikte mezarlık temizliği ve ilaçlama personeline en çok ihtiyaç duyulacak zamanda, bu bölümden personellerin kovulması tepki çekti.

İşlerine son verilen ve haksızlığa uğradıklarını personeller soluğu Büyükşehir Genel Sekreteri Mustafa Küçükkapdan’ın yanında aldı. Durumu gazetelere bildireceklerini söyleyen personellere Genel Sekreterin verdiği cevap habere göre şöyle oldu:

"İstediğiniz yere verin, gazetelerde çıkınca sonucun değişeceğini mi sanıyorsunuz."

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan1 Mayıs'ta Beştepe'de yaptığı toplantıda CHP'li belediyelerde işçi kıyımı yaşandığını söylemişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları