loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları

Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları
Tarih: 20.11.2021 - 08:54
Kategori: Gündem

Resmi Gazete'de yer alan karara göre Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Altay Cengizer görevinden alındı. Ayrıca 5 müftü ve müfettiş ve 4 üniversiteye rektör atandı.

Resmi Gazete'nin internet sayfasına gece yarısından itibaren erişim sağlanamadı. Web sitesinde "Sayfada Çalışma Yapılmaktadır" ibarelerinin yer aldığı görüldü.

01.11 dolaylarında ise siteye kısmen erişim sağlanabildi ve Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında kararlar yayımlandı. Resmi Gazete'de kabine değişikliğine ilişkin bir karar yer almadı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararıyla Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Türkiye Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi Ahmet Altay Cengizer, bu görevlerinden alındı.

Cengizer, 7 Aralık 2019'da Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atanmıştı.

UNESCO Türkiye Daimi Temsilciliği görevine ise Prof. Dr. Gülnur Aybet getirildi.

5 MÜFTÜ VE İŞ MÜFETTİŞLERİ DE ATANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda 5 ile müftü ataması gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda açık bulunan iş müfettişliklerine de 128 atama yapıldı.

4 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATAMASI

Kararlara göre bazı üniversitelere de rektör atandı. Ege Üniversitesi’ne Prof. Dr. Necdet Budak, İstanbul Atlas Üniversitesi’ne Prof. Dr. Mustafa Küçük, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Bekir Sami Yılbaş, Uşak Üniversitesi’ne Prof. Dr Ekrem Savaş atandı.

Bu atama kararları şöyle:

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları