loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'dan beklenen açıklama geldi

Erdoğan'dan beklenen açıklama geldi
Tarih: 12.02.2012 - 01:27
Kategori: Siyaset

Başbakan Erdoğan, Uludere'de 35 köylünün yaşamını yitirmesine ilişkin ilk kez konuştu ve yaşananları "talihsizlik" sözüyle değerlendirdi.

Erdoğan, operasyon öncesi ve sonrasında çekilen 4 saatlik görüntünün olayın ayrıntılarını ortaya çıkaracağını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı ve köylülerin bombalanmasına ilişkin şöyle konuştu:

"İHA'ların yapmış olduğu uçuşlarda oradaki tespitler esnasında yaklaşık 40 kişilik bir grubun hareket halinde olduğu,ki bu bölge tamamıyla terör örgütünün daima hareket halinde olduğu sürekli olarak bulunduğu, kamplarını değişken olarak kurduğu bir bölge. Haftanin bölgesinde yapılan bu uçuş, yine istihbarat örgütlerimizin yaklaşık 10 gün önce verdiği bilgi üzerine yapılan bir uçuş. Bu uçuş neticesinde bu görüntüleri güvenlik güçlerine geçen İHA'ların, hemen ardından buraya ik F-16 uçağının kalkması ve bu görüntülerin olduğu bölgeyi vurmuştur. 

Tabi İHA'ların bu tespitleri birebir bunlar şudur şeklinde değerlendirilmesi mümkün değil. Sadece orada alınan görüntülerdir. Bu görüntülerde de 40 kişilik bir grup görülmüştür. Daha sonra yapılan tespitlerde bunların sigara mazot gibi kaçakçılık yapan bir grup olduğu ortaya çıkıyor. Fakat bu ana kadar da benim edindiğmi bilgiler, bu tür kaçakçılıkları da 3-5 ya da 10 kişilik gruplar olurmuş, kullandıkları yük taşıyıcılarda sayısal olarak çok daha fazla olurmuş."

40 kişilik grubun olması, Gediktepe ve Hantepe'deki, oradaki alınan talihsiz neticeleri biliyorsunuz. Silahlar hayvanlarla taşınmıştı. Ve niçin bunlara müdahale edilmedi diye bu tür eleştirileri yapmıştı? Tabi bunlar hepsi ibretti. Bu defa böyle bir yanlışa düşmemesi, ama talihsiz bir netice. Maalesef Uludere'deki 3 köyün mensuplarının bu sigara kaçakçılığını yapan grup. Ve bunların yarıya yakını 20 yaş altı. 35 vatandaşımız  öldü, bir vatandaşmıız yaralı.

Gerek idari, adli incelemeler yapılıyor. Bildiğiniz gibi süratle Diyarbakır'dan Adli Tıp yetkililerini gönderdik. Oradaki bütün incelemeleri yaptılar. Bu sabah itibariyle incelemeler bitti. İncelemeler neticesinde gerekli olan ne ise yapılacaktır.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları