loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Gezi benzeri olaylara tevessül edersen, 15 Temmuz'da FETÖ'cülere nasıl meydanları dar ettiysek, yine ederiz

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Gezi benzeri olaylara tevessül edersen, 15 Temmuz'da FETÖ'cülere nasıl meydanları dar ettiysek, yine ederiz
Tarih: 16.12.2018 - 14:52
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler'de 15 Temmuz Millet Bahçesi ile Yapımı Tamamlanan Tesis ve Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan buradaki konuşmasında CHP'ye yüklendi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bugün Esenler yine bir başka, yine güzel. Heyecan, coşku, yeni eserler. Esenler 31 Mart'ta sandıkları patlatmaya var mıyız? Şimdiden kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Yine İstanbul'da Esenler 31 Mart'ta bir başka olacak. Yaklaşık 600 yıldır bizim olan bu şehri, bize çok görenler olduğunu görüyoruz. İstanbul'a nasıl sıkı sıkıya sahip çıkarsak, ülkemizin geleceğine de o denli katkı yaptığımızı biliyoruz.

AK Parti döneminde hayata geçirdiğimiz dünya çapındaki projelerle Türkiye'nin tamamını büyüttüğümüzü söylüyorum. Marmaray nasıl, güzel değil mi? Avrasya Tüneli nasıl, kullandınız mı? Bizden önce böyle bir şey var mıydı? Hayaldi değil mi? Bunları AK Parti iktidarı olarak biz yaptık, biz. Onların hayalleri bile ulaşamaz ama biz yaptık. Bizden önce boğazın üzerinde 2 köprü vardı, 3'üncü yaptık mı yaptık. Bir de İstanbul'u İzmir'e bağlayalım dedik, Osman Gazi Köprüsü'nü de orada yaptık. Kim yaptı, AK Parti iktidarı. Onlar konuşur biz yaparız. Farkımız bu.

Yabancı misafirler geliyor, onlara bak denizin altından raylı sistem geçiyor, buradan arabalar geçiyor. Şaşırıyorlar. Ben 10 sene önce geldiğimde böyle şeyler yoktu diyorlar. Bunlar 15 seneye sığmış eserlerimiz. Şimdi bu sevinci 31 Mart akşamı birlikte yaşamaya var mıyız? Biz İstanbul'a işte böyle bakıyoruz. Bu heyecanla, bu şevkle hizmet ediyoruz.

1994 yılında bu şehri yönetme sorumluluğunu bu kardeşinize verdiniz. Biz İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olduğumda İstanbul'un hali neydi? İstanbul'da çöp dağları var mıydı, İstanbul'da su var mıydı, İstanbul'da hava kirliliği var mıydı? Çöp dağlarını kaldırdık. Kimden almıştık CHP'den. Susuzluğu giderdik, 180 km uzaklıktan dağları delerek su getirdik. Anadolu Yakası'nda da Sakarya'dan su getirdik. Boğazın altından alternatif tüneller yaparak suyu deplase edelim dedik. 2040 yılına kadar su sorunu yok.

CHP çöp demektir. CHP susuzluk demektir. CHP hava kirliliği demektir. CHP yoksulluk demektir. CHP yasaklar demektir. CHP yoksulluğun daniskası demektir. İşte o yokluğu yoksulluğu aramızdaki yaşlı amcalarımız iyi bilir. Nüfus kağıtlarındaki o mühürleri görünce öğrendik. Ne çileler çekmişler, ne sıkıntılar yaşamışlar. Biz de mazot, benzin, gazyağı kuyruklarını biliriz. Bunları CHP yaşattı. Utanmadan, sıkılmadan farklı şeyler konuşuyorlar.

Önümüzde yeni bir yol ayrımı var. Kentsel dönüşümden millet bahçelerine kadar her alanda İstanbul'u çok daha ileri hizmetlere kavuşturmaya talibiz. 31 Mart 2019 seçimlerinde tercihini bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanmaya var mısın?

Bugün burada Esenler ve Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılan 5 hizmetin toplu açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biri sadece Esenler değil, tüm İstanbul için önemli bir proje olduğuna inandığım 15 Temmuz Millet Bahçesi'dir. Çevreci iktidar, çevreci belediye kimdir bunu göreceksiniz. Çevrecilik bizim işimiz, belediyecilik bizim işimiz, hizmet bizim işimiz. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bisiklet ve yürüyüş yolları, spor tesisleri, cami, millet kıraathanesi, meyve, sebze, tıbbi bitki bahçeleri, biyolojik göletiyle şehrimize yakışan bir hizmet. Yatırım bedeli 55 trilyon lira olan millet bahçesini resmen hizmete açıyoruz.

(Kılıçdaroğlu'na) Yerli ve milli ol. Teröristlerle el ele kol kola olmaktan vazgeçin. 31 Mart'ta yine onlarla yola çıkmaya hazırlanıyor. Bay Kemal dürüst ol, bu millet de seni bir şey zannetsin. Bu zat çıkmış İstanbul üzerinden bizi eleştiriyor. Su diye, doğalgaz diyerek eleştiriyor. 

Osmanlı'dan kalma çeşmelerin önündeki su kuyruklarının ucu gözükmüyordu. Biz geldik işi bitirdik. Bunu bay Kemal de bilmez belki. Bay Kemal Kağıthane'ye Kağıttepe diyecek kadar İstanbul'dan uzak. 

Biz göreve gelir gelmez kolları sıvadık, gerektiğinde dağları deldik, suya kavuştuk. 

İstanbul'da edindiğimiz tecrübeyle hükümete geldiğimizde bir çok ilin su sorununu çözdük. İzmir'i çözdük. Van HDP'li belediye... Onun sorununu da çözdük. Elinde yalan yanlış rakamlar tutuşturulmuş, milleti kandıracağını sanıyor. İstanbul'da toplam 6 milyon 300 bin abone içinde borcundan dolayı suyu kesik olanlar 23 bindir. Arıza ve borç sebebiyle doğalgazı kapalı olanların oranı yüzde 1'i bile bulmuyor. Bunlar geçici durumlardır. İSKİ'nin su aboneleri arasında ödeme güçlüğü çekenlere her türlü kolaylık gösteriliyor. Ana muhalefetin ba

Tüm müktesebatı SSK'yı batırmak ve CHP oylarını peşkeş çekmek olan bu zatın hezeyanlarını ifşa etmekten bıktık, kendisi aynı çamurlukları yapmaktan bıkmadı. Bu zatın konusu siyasetin değil psikolojinin konusu. 

Türkiye'nin şanssızlığı ana muhalefetin böyle bir zihniyetin esareti altında bulunuyor olması.

CHP yönetimini asıl rahatsız eden Türkiye'nin artık namerde muhtaç olmaması. CHP Türkiye'nin refahında değil, sefaletten, faşizmden güç alıyor.

Demokrasi ve ekonomide attığımız her adım bunların kabusu. Yalanın dozunu artıyorlar. Bay Kemal kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız. Burası Paris, Hollanda değil. Gezi'deki gibi olaylara tevessül edersen, bilesin ki bu millet 15 Temmuz'da FETÖ'cülere nasıl meydanları dar ettiyse yine dar ederiz. Sen 15 Temmuz gecesinde Atatürk Havalimanı'ndan tankların arasına kaçıp Bakırköy Belediyesine gitmiş olabilirsin ama bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın."Bu milletin evlatlarını, sendikaları sokağa davet edemezsin. Buna fırsat vermeyiz, gereğini yaparız."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları