loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Neymiş gelince uçakları satacakmış, dünyayı tarifeli uçaklarla mı dolaşacaksın?

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Neymiş gelince uçakları satacakmış, dünyayı tarifeli uçaklarla mı dolaşacaksın?
Tarih: 08.07.2021 - 12:43
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

- Güya ağaç diyerek, çevre diyerek yola çıktılar, işi tüm kalkınma projelerimizi durdurulması talebine kadar götürdüler. Biz buradaki oyunu gördük ve kararlı bir duruş sergileyerek bu tuzağı bozduk.

- Rabbime beni böyle bir milletin mensubu olarak dünyaya getirdiği, böyle bir dönemde ülkemin başında olma şerefi bahşettiği için ne kadar hamdetsem azdır.

- Değerli kardeşlerim, ülkemize diz çöktürme, milletimizi pes ettirme, karanlık senaryoları hayata geçirme gayretleri sona ermedi. Terör örgütlerini kullanarak kan dökmek suretiyle Türkiye'yi rayından çıkartmaya başaramayanlar daha sinsi yöntemlere yöneldi. Yeni hedef ekonomimizdi. Gece yarısı operasyonlarıyla döviz kurunu harekete geçirerek kur üzerinden faizleri ve enflasyonu yükselterek ülkemizi ekonomik krizlerin altında ezmek için defalarca atağa kalktılar. Biz yurt dışındaki altınların tamamını ülkemize getirmek ve döviz rezervlerimizi güçlendirmek suretiyle bu saldırılara karşı hazırlığımızı önceden yapmıştık. Aldığımız ilave tedbirler, uyguladığımız güçlü ekonomi politikası sayesinde hamdolsun bu süreci de en az hasarla atlattık. Elbette sıkıntılar yaşadık, yaşıyoruz. Ama hedeflenen sonuçlar ile bu sıkıntılar arasında dağlar kadar fark var. Gezi olaylarındaki amaç neyse, ekonomimize yönelik saldırıların amaç da odur. 15 Temmuz'un gerisindeki sinsi gaye ile ekonomimizi krize sokma planlarındaki hedef aynıdır.

- Ülkemizi hedeflerinden koparmayacak ve halkımızın geleceğine umutla bakmasını sağlayacak yeni politikalar üretmeye devam edeceğiz. Özellikle gençlerimize sesleniyorum, müsterih olun. Bu ülkedeki kimse sahipsiz değildir.

- Değerli kardeşlerim, dünyanın siyasi, diplomatik, ekonomik ve askeri olarak en güçlü ülkeleri arasına girmek için 2023 virajını kazasız, belasız dönmemiz gerekiyor. 2023 seçimleri çok önemli hale geldi. Karşımızdakiler de farkında, tüm güçleriyle hazırlanıyorlar.

- Türkiye'nin kaderiyle AK Parti'nin kaderinin bütünleştiği ifademiz, öyle sıradan bir siyasi argüman değil. Hakiki bir tespittir.

- Neler söylediğini görüyorsunuz. Neymiş gelince uçakları satacakmış. Bir defa devlet yönetmenin ne anlama geldiğinden haberin yok. Uçakları sattığın zaman devleti yönetmiş mi oluyorsun? Dünyayı dolaşacaksın, neyle, tarifeli uçaklarla mı? Trene binersin, otobüslerle beraber seyahat edersin. Sonra da ben 'Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağım' dersin. Atatürkçüsün ya.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları