loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'dan 'yurt' eylemlerine tepki: Hayatınız yalan

Erdoğan'dan 'yurt' eylemlerine tepki: Hayatınız yalan
Tarih: 26.09.2021 - 09:45
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin "herkese arzu ettiği standartta hayatını sürdürme imkanları sağladığını" belirtti ve "Son günlerde üniversite öğrencileriyle alakalı maalesef çok çirkin bir kampanya sürdürülüyor" dedi.

Yurt bulamayan öğrencilerin sürdürdükleri 'parkta yatma' eylemine tepki gösteren Erdoğan, "İktidara geldiğimizden bu yana yurt kapasitelerini hiçbir dönemde olmadığı kadarıyla tırmandıran neredeyse 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahip olan bir iktidarız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, "İlgisi alakası olmayan kişileri güya bankların üzerine yatırarak Türkiye'de şu anda yurt yokmuş diye yalan yanlış kampanyalar sürdürülüyor. Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan. Bizim yurtlarımız ortada" ifadesini kullandı.

Üniversite öğrencileri, yüz yüze eğitime geri dönülmesiyle birlikte, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yurtlarında kalacak yer bulamadıklarını, pandemi sürecinde kapanan özel yurtlar nedeniyle yatak sayısının azalması ve kira fiyatlarındaki ciddi artış yüzünden sorun yaşadıklarını dile getiriyor.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları