loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'ın diploması hakkında karar istinafa taşındı

Erdoğan'ın diploması hakkında karar istinafa taşındı
Tarih: 30.11.2021 - 16:17
Kategori: Gündem

HKP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üniversite diplomasıyla ilgili açtığı davada Ankara 9. İdare Mahkemesi’nin “güncel, kişisel ve meşru bir menfaatinin bulunmadığı” gerekçesiyle verdiği ret kararını istinaf mahkemesine taşıdı.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diplomasıyla ilgili Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’nun verdiği "ret" kararının iptali istemiyle açtığı davada, Ankara 9. İdare Mahkemesi’nin “güncel, kişisel ve meşru bir menfaat bulunmadığı” gerekçesiyle "ehliyet yönünden" verdiği "ret" kararına itiraz etti.
 
HKP’nin Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne verdiği dilekçede, talep edilen bilgilerin kamu yararını ve kamu düzenini ilgilendirdiği belirtilerek, “Cumhurbaşkanlığı gibi bir makamda bulunan kişinin bu makama gelme koşulları yoksa bunun araştırılmasını isteme ve dava açmada tüm özel, tüzel kişiliklerin menfaati dolayısıyla taraf olma ehliyeti vardır” denildi.
 
HKP MYK üyesi avukat Pınar Akbina ise dilekçenin detayına ilişkin, “İstinaf dilekçemizde, Türkiye’nin 81 ilinde 550 milletvekili adayıyla iki genel seçim, bir yerel seçime katılmış bir partinin ve 85 bin oy almış bir partinin güncel, meşru bir menfaatinin ihlal olduğunu ve tüm Türkiye’yi temsil ettiğini belirttik. Bu meselenin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları