loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'ın 'işçi bulamıyor' dediği firma işçi aramıyormuş

Erdoğan'ın 'işçi bulamıyor' dediği firma işçi aramıyormuş
Tarih: 29.12.2021 - 13:35
Kategori: Gündem

Erdoğan, Antep ziyaretinde bir fabrikanın işçi bulamadığını öne sürmüş "Birileri de iş yok diyor; bunlar nankör" demişti. Söz konusu firmanın iş başvurularına "işçi alımımız yok" dediği ortaya çıktı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işçi bulamadığını öne sürdüğü firmanın iş başvurularına "işçi alımımız yok" yanıtı verdiği ortaya çıktı.

Tayyip Erdoğan'ın Antep'te bir fabrika ziyaretinde "Ercan Bey ile konuştuk, işçi bulamıyormuş. Birileri de iş yok diyor; bunlar nankör. Yan gelip yatarak para kazanmak istiyorlar" demişti. Gazeteci Deniz Zeyrek söz konusu Ercan Bey'i arayıp iş sordu ve 'İşçi alımımız yok' yanıtını aldı.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Erdoğan'ın "Ercan bey" diye bahsettiği şahsın Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Erdem Soft isimli şirketin iki ortağından biri olan Ercan Göğüş olduğunu belirtti.

"Erdoğan‘ın sayıları 10 milyonu aşan işsizlere 'nankör' demesine önayak olan Ercan Bey’in işçi arayıp aramadığını merak ettim" diyen Zeyrek, Erdem Soft firmasını telefonla aradığını “Burada değil, diğer sanayi bölgesindeki merkezimizde alım var” yanıtını aldığını aktardı.

Daha sonra diğer sanayi bölgesindeki numarayı arayan Zeyrek, olanları şöyle aktardı:

“İş için arıyorum” dedim. “Hangi iş için” karşılığını aldım. “İşçi olarak” dedim ve şu yanıtı aldım: “İşçi alımımız yok. Sadece mühendis alıyoruz.”

Zeyrek, daha sonra internetten araştırmaya girerek firmanın sadece mühendis aradığını ortaya koydu. Zeyrek; "Kariyer.net‘e baktım. 13 Aralık 2021 günü Erden Soft adına açılmış iki iş ilanı vardı. “Endüstri Mühendisi” ilanına 773 kişi bakmış ve 100’den fazla insan başvuru yapmış. Aynı şekilde “Tekstil Mühendisi” ilanına 771 kişi bakmış 100’e yakın insan başvuru yapmış. İlan 11 Ocak‘ta kapanacakmış." dedi ve "yorumu size bırakıyorum." diyerek durumu özetledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları