loading
close
SON DAKİKALAR

'Eren Erdem’in tutuklanma kararı tamamen siyasi, tutuklanmasını gerektiren hiçbir delil yok'

'Eren Erdem’in tutuklanma kararı tamamen siyasi, tutuklanmasını gerektiren hiçbir delil yok'
Tarih: 29.06.2018 - 11:14
Kategori: Gündem

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Avukat Efkan Bolaç, CHP 25. ve 26. dönem milletvekili Eren Erdem’in tutuklanması üzerine adliye önünde basın açıklaması yaptılar.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP 26. dönem milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Hilmi Yarayıcı’nın da katıldığı basın açıklamasında açıklama yapan Mahmut Tanal, “Eren Erdem’in tutuklanma kararı tamamen keyfidir, siyasidir, muhaliflere gözdağıdır” dedi.

Adliye önünde ilk olarak CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu açıklama yaptı. Kaftancıoğlu, "Eren Erdem'in tutuklanmasını gerektirecek hukuki bir gerekçe yoktur. Tamamen saraydan yönetilen bir algı operasyonudur. Partimizin bu algı operasyonlarına alet olmasına asla izin vermeyeceğiz.Amerika'ya gidip FETÖ'yü ziyaret eden, ondan icazet alan milletvekillerinizi tutuklayın. CHP'nin bir tane üyesi bile sizin geçmişte yol arkadaşlığı yaptığınız hiçbir terör örgütüyle ilişkilendirilemez" şeklinde konuştu.

Kaftancıoğlu'nun ardından Avukat Efkan Bolaç söz alarak "Erenin ne zaman çıkacağını eskiden sorsanız cevap verebilirdim ama şu ortamda veremiyoruz. Başka bir yerden kararlar veriliyor, infazlar yapılıyor" dedi. Bolaç, "18 Eylül’de duruşması vardı. Duruşmayı beklemeyip apar topar işlem yapıldı. Yurt dışına çıkış yasağı, imza ya da kefaletle serbest bırakılabilirdi, yapılan işlem infaz işlemidir, cezanın çektirilmesidir.

Yalan haber üretmek konusunda dünya birincisiyiz. Hangi istihbarat örgütüyle görüşmüşse açıklasınlar” ifadelerini kullandı.

Mahmut Tanal: Ergenekon’u, Balyoz’u nasıl çökerttiysek Eren’in de dosyası çökertilecek. Bunun da hesabın tarafsız yargı önünde soracağız

Avukat Mahmut Tanal ise Eren Erdem için “Dokunulmazlığı olmadığı halde halde yurt dışına 38 defa giriş çıkış yapan bir milletvekilimizdir. Gözaltına alma imkanı varken bugüne denk getirilmesi algı operasyonundan başka bir şey değildir. İstihbarat varsa cumhurbaşkanı darbe gecesi niçin eniştesinden alıyor haberi? İstihbarat Ankara, siyasi iktidarın yanındaki basın bülteni…” ifadelerini kullandı.

Tanal’ın açıklamaları şöyle:

"İddianamenin tamamında yandaş gazetelerin haber kupürleri… Ceza hukukunda ikna edici delillerin olması lazım. Teknik takip olması lazım, yapılmamış. Telefon dinlenmesi lazım, dinlenmiş suç unsuruna rastlanmamış. Attığı tweetin bir tanesinde ‘Yarın Maraş’tayız’ diyor. Muharrem İnce’nin mitingi var. Maraş bu ülkenin ili. Gerekçeler akla, mantığa, bilime uygun olmalıdır. Bu iddianameyi bu savcı yazmamıştır. Bir iddianameyi yazmak aldığı eğitim, okuduğu kitaplar, sahip olduğu ideoloji ve yaşam tarzı iddianamedeki üsluba, kavramlara yansır. Bu savcının bugüne kadar yazdığı iddianameleri alın karşılaştırın, bu kadar teknik cümleleri kurabilecek donanıma ve kapasiteye sahip değil. Bu ‘biz ne yapabiliriz de Eren Erdem üzerinden CHP’yi terör örgütleriyle ilişkilendirebiliriz’in provokasyonudur.

FETÖ’cü arıyorlarsa 2 ayak var. Askeri kanat cezaevinde, siyasi kanat iktidarda. Eren Erdem’in imzasının bulunduğu ‘FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılsın’ önergesi AKP oylarıyla reddedilmiş. Biliyorlar ki siyasi ayak araştırılırsa ucu AKP’ye dokunacak.

Eren’in tutuklanmasını gerektiren hiçbir delil yok. Karşı’dayken Cihan Haber Ajansı’yla görüşmüşsün, diyor iddianamede. DHA ile de görüşmüş. Abonelik görüşmesi var. Gazetede çıkan haberler Basın Kanuna göre 4 aylık süreye tabi. O dönem soruşturma açılmamış. Zamanaşımı uğrayan konuyu bugüne getirdiler. Duruşmasını 18 Eylül’e veren bir mahkeme o dosyayı bir daha eline alamaz. CMK’de böyle bir kanun yoktur. Hukukun paspas edildiğinin göstergesidir. Bir mahkemenin duruşma gününden önce davayı ele alması ancak yazılı emir yoluyla Adalet Bakanlığının devreye girmesiyle olur. Böyle bir şey yok.

Dün Süleyman Soylu kin ve nefret söylemeleriyle, suç unsuru sözlerinden dolayı, il başkanını hedef göstererek yaptığı infial yaratacak sözlerinin biraz soğuması, gündemi değiştirmek için siyasi araç haline gelen mahkemeleri devreye soktular. Bu bir siyasi operasyondur. CHP olarak hukuk komisyonu kuruyoruz. Ergenekon’u, Balyoz’u nasıl çökerttiysek Eren’in de dosyası çökertilecek. Bunun da hesabın tarafsız yargı önünde soracağız.”

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları