Eren Erdem'in tutukluluğunun devamına kararı verildi

CHP eski Milletvekili ve PM üyesi Eren Erdem'in yargılandığı Karşı Gazetesi davasında Erdem için tutukluluğun devamı kararı verildi.
17-25 Aralık'taki ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Ababey'in de aralarında bulunduğu 12 sanığın yargılandığı davada savcı, tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada yapılan duruşmaya, tutuklu sanık Eren Erdem, tutuksuz sanıklar Turan Ababey, Emre Erciş, Mehmet Bozkurt ve Kutlu Esendemir ile sanık avukatları katıldı.
Mehmet Bozkurt, 6 yıl önce Silivri'de yapılan Ergenekon davasında ceza aldığını, demokrat ve bağımsız bir gazete kurulacağı düşüncesiyle Aydınlık gazetesindeki görevinden ayrılıp, Karşı gazetesine geçerek burada yazı işleri müdürlüğü görevini üstlendiğini söyledi.
Firari sanıklar Murat Kazancı ve Ufuk Emin Köroğlu'nu eleştiren Bozkurt, "FETÖ firar etmiş bu dosyada. Mahkemeye çıkmak yerine kaçmışlar. Yargılanmak da bize kaldı. Kazancı'nın savcılıkta FETÖ'cü olduğunu duyunca şoka girdim. Telefonumdan interneti paylaştığım Murat Kazancı'nın benim internetimden FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'a bağlandığı da savcılıkça tespit edildi" diye konuştu.
Kazancı’nın, Hrant Dink cinayeti kapsamında tutuklu olan eski Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün ile kendisini görüştürmek istediğini ancak görüşmediğini ifade eden Bozkurt, etraflarına FETÖ'cülerin girmeye çalıştığını sonradan anladığını kaydetti.
Mahkeme başkanı, firari sanıklardan Onur Kala'nın yakalandığını ve Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi’nde çıkarıldığını belirterek bu sanığın, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlandığını açıkladı.
SEGBİS aracılığıyla savunma yapan Kala, ByLock kullanıcısı olmadığını savunarak, hakkındaki suçlamaları reddetti.
Tüm sanıkların savunmasını tamamlamasının ardından mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, kuvvetli suç şüphesi ve bazı delillerin toplanmamış olması gerekçesiyle tutuklu sanık Eren Erdem'in bu halinin devamı yönünde karar verilmesini talep etti.
Yakalanan sanık Onur Kala'nın tutuklanmasını talep eden savcı, sanık Alaaddin Akkaşoğlu'nun dosyasının ayrılmasını istedi.
Eren Erdem'e "Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "Gizli tanığı deşifre etmek" ve "Soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçlamaları yöneltilmiş, Erdem, 29 Haziran'da "kaçma şüphesi bulunduğu" gerekçesiyle tutuklanmıştı. Erdem'in 9,5 yıldan 22 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












