loading
close
SON DAKİKALAR

Ergenekon kumpasının karar davası başladı

Ergenekon kumpasının karar davası başladı
Tarih: 16.05.2019 - 11:56
Kategori: Gündem

Yargıtay'ın bozma kararının ardından 16 Mayıs’a ertelenen 235 sanıklı Ergenekon kumpasının karar davası bugün başladı.

235 sanıklı Ergenekon davasının İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasına katılan sanıkların savunmalarından sonra mahkeme heyeti, sanık avukatlarına söz vermiş, avukatlar, müvekkillerinin beraatine karar verilmesini istemişti. Mahkeme heyeti duruşmayı 16 Mayıs tarihine ertelemişti.

Sanıkların arasında gazeteci Güler Kömürcü’nün de yargılandığı Ergenekon kumpasının karar davası bugün görülmeye başlandı

7 yıl 6 ay hapis cezasıyla yargılanan Güler Kömürcü sosyal medya hesabından Ergenekon kumpasının karar davasının bugün görülmeye başlandığını hatırlatarak “ 11yıldır suren zulüm bu duruşmada 1 dakika dahi uzatılmadan, Yargıtay’ın örgüt olmadıgı açıklamasına uyularak sonuca bağlanmalı. Beraatler açıklanmalıdır. Davanın bitmeyen secim ortamlarında siyasi malzeme yapılmasına son verilmelidir” dedi.   

Meslek örgütlerinin ve insan hakları derneklerinin bu davada yargılanan gazetecilere destek olmadığını ifade eden Kömürcü “Davada ben dahil yargılanan birçok gazeteci var. *Gazeteciler Cemiyeti, yerli yabancı meslek örgütleri insan hakları dernekleri nedense(!) bize ilk günden bu yana sahip çıkmadı.. Herkes kendi değirmenine su taşıyıp, herkesin mağduru kendine olur ise ülkenin yarısı işte böyle yargılanır” yorumunda bulundu.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları