loading
close
SON DAKİKALAR

Ergenekon'da talepler alınıyor

Ergenekon'da talepler alınıyor
Tarih: 28.05.2012 - 13:48
Kategori: Sendika

64'ü tutuklu 260 sanıklı Ergenekon davasının 189. duruşması başladı...

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' ve birinci ''Ergenekon'' davalarının ikinci ''Ergenekon'' davasıyla birleştirilmesinin ardından, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 64'ü tutuklu 260 sanıklı davanın 189. duruşması başladı.

 

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Albay Dursun Çiçek, İbrahim Şahin, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Danıştay Saldırısı dosyası sanığı Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 51 tutuklu sanık hazır bulundu.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili ve Başkent Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 8 sanık ile men cezası verilen tutuklu sanıklar Hikmet Çiçek, Osman Yıldırım, Mehmet Zekeriya Öztürk, Serdar Öztürk ile Durmuş Ali Özoğlu duruşmaya gelmedi.

Bu davadan tutuksuz yargılanan ''Odatv'' davası kapsamında tutuklu olan Yalçın Küçük de, 16 celse men edildiği için duruşmaya katılmadı.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, sanıklar ile avukatların sözlü ve yazılı taleplerinin alınacağını belirtti.

Duruşma sanıkların ve avukatların taleplerinin alınması ile devam ediyor.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları