loading
close
SON DAKİKALAR

Ergenekon'da Umutlar Pazartesi'ye

Ergenekon'da Umutlar Pazartesi'ye
Tarih: 07.07.2012 - 11:13
Kategori: Gündem

Ergenekon'da tahliye taleplerinin değerlendirilmesi önümüzdeki haftaya bırakıldı...

Ergenekon davasının görüldüğü Silivri’deki duruşma salonuna, sanık yakınları ‘3. yargı paketi’nin ardından tahliye beklentisi içerisine girdi ancak, mahkeme heyeti taleplerin haftaya karara bağlanacağını açıkladı. Sanık yakınları hayal kırıklığına uğrarken, sanıklarsa bunu önceden biliyormuşcasına rahattı.

‘Seni almaya geldim’

Bir sanık yakını, duruşma arasında “Tahliye olunca tatile gideceğiz Kuşadası’na” diye sesleniyor. Tuncay Özkan ’ın olduğu tarafa doğru seslenen bir izleyici, “Seni almaya geldim bugün. Tahliye edilmeni bekliyoruz” diyor. Tahliye bekliyor musunuz sorusunu yönelttiğimiz İlker Başbuğ ’un avukatı İlkay Sezer, “Her şey olabilir” diyor. Radikal ’e konuşan avukat Hüseyin Ersöz ise tahliye beklentileri ile ilgili şu değerlendirmelerde bulunuyor: “Hakimlerin bu davalara ve sanıkların tutukluluk durumlarına ilişkin bakış açıları ve değerlendirmeleri daha belirleyici gözüküyor. Ama müvekkilllerimizin tahliye olabileceği hususundaki umudumuz biraz daha artmış durumda.”

Silivri ’de bazı sanık avukatları, ‘örgüt yöneticiliği’ suçlamasıyla yargılanan sanıkların tahliye edilmeyeceğini, ancak ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla yargılanan sanıkların tahliye edileceği görüşünü taşıyor.

Tahliye taleplerinin mahkemenin değerlendirmesinin ardından haftaya karara bağlanacağı açıklanıyor. Karar sonrası tahliye bekleyen sanık yakınları hayal kırıklığına uğramış görünüyor. Sanıklar ise yakınlarından daha az etkilenmiş görünüyor. Çünkü onlar da kendi aralarında tahliye taleplerinin haftaya kalacağı kanısı yaygın. Sessizlik içinde terkedilen salonda umutlar pazartesi gününe kalıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları