loading
close
SON DAKİKALAR

Erkekler ve Kadınlar'da Avrupa mesaisi

Erkekler ve Kadınlar'da Avrupa mesaisi
Tarih: 12.02.2012 - 13:13
Kategori: Spor

Galatasaray basketbol şubesi bugün saat 20:00'de iki farklı kulvarda, Avrupa hedefli olmak üzere, önemli maçlara çıkıyor.

Erkek basketbol takımımız saat 20:00'de Slovenya'da THY Euroleague'de D Grubu'nda dördüncü maçında Union Olimpija deplasmanına konuk olurken, kadın basketbol takımımız aynı saatlerde taraftarının da desteğiyle Polonya temsilcisi Lotos Gdynia'yı evinde ağırlıyor.

İki takımımızda da tek hedef kazanarak yolumuza devam etmek! Erkek takım kazandığı takdirde grupta önemli bir galibiyet elde etmesinin yanı sıra sıralamada muhtemel rakibinin önüne geçecek. Kadın takımımız ise sezon başından beri oynadığı tüm resmi maçları kazanmayı alışkanlık haline getirmesinin ardından grubunda hem 5'te 5, hemde galibiyet serisine devam etmek istiyor.

Kulüp tarihinde ilk kez THY Euroleague'de mücadele eden erkek basketbol takımı, grubun ilk maçında Polonya temsilcisi Asecco Prokom'u deplasmanda yenmiş ve galibiyetle başlamıştı. Sonrasında oynadığı Unics Kazan ve Montepaschi Siena karşılaşmalarından mağlubiyetle ayrılan Galatasaray Medical park erkek basketbol takımı, geride kalan 3 maç sonrasında D Grubunda -26 averaj ile 3.sırada bulunuyor.

Grupta 1 galibiyet, 2 mağlubiyet ile averajı nedeniyle 5.sırada bulunan Union Olimpia ile sezon öncesi hazırlık maçında karşılaşan takımımız bu karşılaşmadan 61-71 galip ayrılmasını başarmıştı. Erkek basketbol takımımızda sakatlığı devam eden ve bu nedenle İstanbul'da tedavisi süren Zaza Pachuila dışında herhangi bir eksik bulunmuyor. Takımımız bu maçı kazanması dahilinde grubunda önemli bir galibiyet elde etmiş olacak ve 3./4.lük için bir anlamda avantaj sağlayacak. Karşılaşma saat 20:00'de Ntvspor'dan canlı olarak yayınlanacak.

Bu sezon yaptığı iddialı transferler ile hem ligde, hem Avrupa'da önemli başarılar hedefleyen Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı sezona müthiş bir başlangıç yaptı. Oynadığı tüm resmi karşılaşmaları kazanan kadın basketbol takımımız, favorisi olduğu ve sekizli finallere ev sahipliği yapacağı Euroleague'de grupta oynadığı 4 maçtan da galibiyetle ayrılmasını bildi. Diana Taurasi önderliğinde Avrupa'yı fethetmeye giden Sarayın Sultanları, grupta liderliğini sürdürüyor.

Euroleague'de maç kaybetmeden 2 takımdan birisi olan Galatasaray Medical Park (diğeri Perfumerias Avenida) bu karşılaşmadan da galibiyetle ayrılmak istiyor. A Grubu'nda lider olarak devam eden kadın basketbol takımımızda herhangi bir sakat, cezalı veya eksik oyuncu bulunmuyor. Taraftarının desteğini bekleyen Galatasaray Medical Park, saat 20:00'de Galatasaray TV'den canlı olarak izlenebilecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları