loading
close
SON DAKİKALAR

Erkekleri anlama klavuzu

Erkekleri anlama klavuzu
Tarih: 11.02.2012 - 20:15
Kategori: Kadın

Erkeklerle ilgili en sık dert yandığınız konulara bir de uzman gözüyle bakın...

Erkeklerle ilgili en sık dert yandığınız konulara bir de uzman gözüyle bakın. Sık sık biyolojik farkılıklarına sığınan erkeklerin hangi durumlarda haklı olabileceklerini bir kez daha düşünün…

John Gray 90’lı yıllarda çok satan o kitabı yazdığından beri erkekler ve kadınların farklılıklarını dile getirirken hep şöyle diyoruz; Erkekler Mars’tan Kadınlar Venüs’ten…

Bu ifade birçok şeyi özetlemeye yarasa da tam olarak neden bahsettiğimizi bilemiyor, konu kendimize, eşimize ve ilişkimize geldiğinde bu farkı anlamakta güçlük çekebiliyor, bu temel farklılıklar nedeniyle birbirimizi kırıyor hatta ilişkilerimizi bitirebiliyoruz. Konuyla ilgili Psikiyatrist Defne Eraslan, erkekler ve kadınların beyin yapılarının ve duyguları işleme biçimlerinin farklı olduğunu ve bu farkın evrimsel olarak üstlenmek zorunda olduğumuz görevler nedeniyle ortaya çıktığını belirtiyor.

Günümüzde kadınlar iş hayatının içinde her geçen gün daha fazla yer almaya başlasalar da insanlık tarihi boyunca öncelikli görevi çocuk doğurmak, ona bakabilmek ve onun duygularını anlayabilmek olan kadınlar diğer insanların ve tabii erkeklerin duygularını okumakta çok daha başarılı oluyor.

Evrimsel olarak eve yemek getirmek ve evi korumakla görevli olan erkekler ise düşünmekten çok yapmaya odaklı davranıyor. İlk çağlardan bugüne yaşam tarzlarımız hızla değişse de bu temel özelliklerimizi hala sürdürüyor olmamız kadın-erkek arasındaki temel farkı oluşturuyor.

Kadınların anlamakta zorlandığı bazı erkek davranışları hakkındaki sorulara Psikiyatrist Defne Eraslan, şu uyarıyı yapmayı da gerekli buluyor; erkek ve kadın davranışları hakkında bazı genellemeler yapsak da her insanın kişiliğinin farklı olduğunu ve her ilişkinin kendine ait kuralları bulunduğunu kesinlikle unutmamak gerekiyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları