loading
close
SON DAKİKALAR

Erken Rezervasyon İç Turizmi Büyüttü

Erken Rezervasyon İç Turizmi Büyüttü
Tarih: 11.02.2012 - 18:55
Kategori: Seyahat

Turizmde erken rezervasyona ilişkin bilgi veren Ulusoy, Türkiye'de erken rezervasyon kampanyasının ilk defa 2009 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığının önderliğinde başlatıldığını hatırlattı.

Turizmde erken rezervasyona ilişkin bilgi veren Ulusoy, Türkiye'de erken rezervasyon kampanyasının ilk defa 2009 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığının önderliğinde başlatıldığını hatırlattı.

2011 yılında erken rezervasyon kampanyasında yurt içi turlarda en çok tercih edilen yerlerin, Kemer başta olmak üzere Belek, Side, Bodrum ve Alanya olduğunu söyleyen Ulusoy, şunları kaydetti:

''2011 yılında tahmini olarak 1,5 milyon kişi erken rezervasyon kampanyasından yararlandı. 'Tatil Herkesin Hakkı' ve 'Yerinizi Şimdiden Ayırtın' sloganları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı önderliğinde 20 Ocak 2011 tarihi itibariyle başlattığımız ve Mayıs sonuna kadar devam eden kampanyanın ana hedefi, avantajlı ödeme kolaylıkları sağlayarak daha fazla vatandaşımızın tatil yapmasına olanak sağlamak, bu yolla iç turizmi canlandırmak ve Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin daha uygun ödeme koşulları ile seyahat ettiklerine yönelik yaygın algıyı değiştirmekti.''

''Bu kampanya oldukça başarılı oldu ve 2011 yılında özellikle iç turizm piyasasında tahmini olarak yüzde 35-40'lara varan bir canlanma yaşandı'' diyen Ulusoy, 2011 yılında erken rezervasyon kampanyasında önceliğin çoğunlukla, okulların kapanmasıyla birlikte, Haziran ayının ikinci haftasından Temmuz ayının sonuna kadar olan döneme verildiğini dile getirdi.

En çok tercih edilen bölgelerin ise Kemer başta olmak üzere Belek, Side, Bodrum ve Alanya olduğunu aktaran Ulusoy, her işte olduğu gibi bu alanda da reklam, tanıtım, yönlendirme ve sürekliliğin önem arz ettiğine dikkati çekti.

Ulusoy, ''Erken rezervasyon kampanyaları etkili bir şekilde sürdürülmeye devam ederse, iç turizm piyasasında 2012 yılında da yüzde 30-35'lere varan bir büyüme sağlayacağı kanaatindeyiz'' değerlendirmesinde bulundu.

Ulusoy, ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2011 yılı verilerine göre yabancı ziyaretçilerden elde edilen turizm gelirinin 17 milyar 798 milyon 294 bin dolar olduğunu hatırlatarak, ''Kişi başı ortalama harcama ise 568 dolar olarak gerçekleşti'' dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları