loading
close
SON DAKİKALAR

Ermenilerin mehter zaferi

Ermenilerin mehter zaferi
Tarih: 12.02.2012 - 21:03
Kategori: Gündem

Ermeni lobisine göre sıra tazminat ve toprak talebinde...

Ermeniler “soykırımın tanınması” hedefinin büyük ölçüde tamamlandığına ve şimdi “tazminat ve toprak” hedefinin ön plana çıktığına inanıyor. “The Armenian Mirror-Spectator” Gazetesi’nde yer alan bir analizde, Ermeniler’in “soykırımın tanınması” amacını büyük ölçüde gerçekleştirdiği, şimdi “tazminat ve toprak” meselelerinin öne çıktığı ifade edildi.

“Ermeni soykırımı için adalet kavgasının” çeşitli biçimler aldığı belirtilen haberde, bunlar, akademik dünyanın kullanılması, medya, yasama, diplomasi, protestolar ve hatta kısa bir süre için şiddet olarak sıralandı. Kısa süre öncesine kadar soykırımın tanınmasının öncelikli hedef olduğu, bazı önemli istisnalarla bunun büyük ölçüde başarıldığı, şimdi Ermeni çabalarının tazminat ve toprak hedefine yöneldiği ifade edildi. Aynı analizde, “Amerikan ve uluslararası mahkemeler bu yeni çabaları sürdürmek için yeni alanlar açtı” denildi.

İncirlik Umutlandırdı
Gazetenin analizinde, Los Angeles’te açılan ve İncirlik Hava Üssü’nü de kapsayan bir toprak parçasının Ermenilerden zorla alındığının iddia edildiği davaya yer verildi. Tazminat davası, TC, Merkez Bankası ve Ziraat Bankası’na karşı açılmıştı.

Türkiye, egemenliğini başka ülke mahkemelerinde tartışmaya açmayacağını belirterek davayı muhatap almıyor. Merkez Bankası ve Ziraat Bankası da, kendilerine yollanan tebligata “egemen bağışıklık” ilkesi uyarınca mahkemenin yargılama yapamayacağını belirterek cevap verdi.

Mehter Takımını Engelledik
ABD’nin Los Angeles kentinde gelecek hafta yapılacak “Anadolu Kültürleri ve Yemekleri Festivali” çerçevesinde planlanan Mehter yürüyüşünün iptal edilmesi Amerikalı Ermeniler tarafından büyük bir başarı olarak değerlendirildi. Ermeni basınına göre, Ermeni kuruluşları yetkilileri uyararak etkinliğe izin verilmemesini istediler. Milliyetçi Daşnak Partisi ile bağlantılı Ermeni Gençlik Federasyonu “kitle protestosu” yapılacağını duyurmuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları