loading
close
SON DAKİKALAR

Ertuğrul Kürkçü bunları söylemeyecek

Ertuğrul Kürkçü bunları söylemeyecek
Tarih: 12.02.2012 - 21:35
Kategori: Gündem

BDP destekli vekil Ertuğrul Kürkçü Meclis'te asla ne söylemeyeceklerini anlattı.

Meclis'e girecek BDP'lilerin yol haritasının ana hatlarını Ertuğrul Kürkçü çizdi. Kürkçü, ne söylemeyeceklerini Meclis'e girmeden önce CNN Türk ekranlarından açıkladı:

"Harbi konuşayım, kimse bizden 'Kahrolsun PKK yaşasın devlet' dememizi beklemesin. Bu meselenin hakkı böyle verilemez."

BDP destekli sosyalist bağımsız milletvekili Ertuğrul Kürkçü CNN Türk erkanında Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı. Gazeteciler.com sitesinde yer alan habere göre Kürt meselesi dışında başta çevre ve emek sorunları olmak üzere mecliste ezilenlerin sesi olacakların söyleyen Kürkçü, nasıl bir BDP ve Blok beklentisi içinde olunması gerektiğini anlattı...

"Kimse bizden 'kahrolsun pkk yaşasın devlet' dememizi beklemesin"

Şirin Payzın, Kürt sorununda gelinen noktada BDP grubunun sorumluluk alarak AKP'nin eli güçlendirecek bir tavır alıp almayacağını sordu. BDP'nin şiddeti kınaması yönündeki beklentileri hatırlatan Payzın, Kürkçü'ye "bu beklentiler karşılık bulacak mı" diye sordu. İşte Kürkçü'nün cevabı:

"Eğri oturalım doğru konuşalım. Memlekette bir savaş var. Bu meseleyi devletin dilini kullanarak aydınlatamayız. Basına yansıyan MİT-PKK görüşmelerindeki müzakere aşamasından çatışmaya geri dönüşümüz sebepleri konusunda ben aydınlanmış değilim. Bu nedenle bu konu aydınlanmadan oklarımız kime yöneltteceğimizi bilmemiz mümkün olmaz. Ama tabi ki BDP kaçınılmaz olarak meseleyi parlemantoya çözüm alanlarına taşımak zorundayız. Yoksa ne anlamı var milletvekili olmanın. Misyonumuzu tek yönlü olmayan savaşın sebeplerini sorgulayan bir dille soruna temas ederek yapacağız. Harbi konuşayım, kimse bizden 'Kahrolsun PKK yaşasın devlet' dememizi beklemesin. Bu meselenin hakkı böyle verilemez."

Öğretmeni neden tutuklarsın ki?

Şirin Payzın'ın bölgede kaçırılan öğretmenleri gündeme getirmesiyle söz alan Ertuğrul Kürkçü "kaçırılan öğretmenler serbest bırakılsın. Bunun tartışılacak bir tarafı yok. Hiç kimse tarafından özgürlüğü kısıtlanamayacak olan öğretmenleri neden tutuklarsın ki? Biz bu konuda üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

"Savaşın nedeni Erdoğan'ın muhatabının dişlerini sökmek arzusudur"

Kürkçü, Kürt sorununda yeniden alevlenen şiddet dalgasının sebeplerine dair ilginç değerlendirmeler yaptı. Sorumlu tarafın AKP ve Erdoğan olduğunu söyleyen Kürkçü, hükümetin masaya oturmadan önce muhatabının dişlerini sökmek istediğini savundu.

"Daha önce işgal etmek için meclise girmiştim!"

Payzın, Kürkçü'nin parlemanto deneyimini anlamak için "Daha önce meclise gittiniz mi peki?" diye sordu. Ancak aldığı yanıta kendisi de izleyenler de Kürkçü de gülümsemeden edemedi:

"Daha önce Ulus'taki eski meclis binasına girmiştim. Ama o zaman DEV-GENÇ olarak işgal etmek için girmiştim meclise..."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları