loading
close
SON DAKİKALAR

''Esad'ın gitmesine karşıyız''

''Esad'ın gitmesine karşıyız''
Tarih: 16.07.2012 - 16:08
Kategori: Dünya

BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel temsilcisi Kofi Annan Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüşecek...

BM ve Arap Birliği Suriye Özel temsilcisi Kofi Annan bugün Moskova'da bu ülkenin Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la yarın da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşecek. Annan'la görüşmesi öncesi açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ülkesinin Suriye politikasında değişiklik olmadığını belirtti.

Annan planının Suriye'deki krizin çözümü için tek yol oluduğunu savunan Lavrov, taraflardan ateşkese uymalarını istedi. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın düşürülmesine karşı olduklarını da vurgulayan Rus Bakan, "Esad gitmeyecek çünkü Suriye halkının büyük bir bölümü onu destekliyor" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Korkarım ki Suriye"deki çatışma mezhepsel niteliğe büründü" ifadesini de kullandı.

SURİYE ELÇİSİ 'İSTENMEYEN ADAM' 

Kuzey Afrika ülkelerinden Fas ise, ülkesinde görev yapan Suriye büyükelçisini 'istenmeyen adam" ilan etti. Fas Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye büyükelçisinden Fas'ı en kısa zamanda terk etmesinin istendiği belirtildi. Olayla ilgili Suriye elçiliğinden ise henüz bir açıklama yapılmadı.

SALDIRILARDA 20 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ 

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü ise (SNHR), Suriye ordusunun bugün çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik düzenlediği operasyonlarda 20 kişinin öldüğünü iddia etti.

Örgüt, başkent Şam'ın banliyölerinde 1, Hama'da 8, Halep'te 5, Humus'ta 1, İdlib'de 4 ve Deyru'z-Zor'da 1 kişi olmak üzere güvenlik güçlerince açılan ateşte 20 kişinin hayatını kaybettiğini savundu.

Operasyonların Şam, Halep ve Hama kentlerinde yoğunlaştığını açıklayan Örgüt, Şam'ın merkez mahallelerinde çatışmaların ve baskınların arttığını belirtti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları