loading
close
SON DAKİKALAR

Esen ve Özgür Kalın

Esen ve Özgür Kalın
Tarih: 26.07.2012 - 16:32
Kategori: Sağlık, Yaşam

Bianet, TODİ'nin çağrısıyla hapisteki öğrencilerin gönderdiği mektupları yayınlıyor. On yedinci mektup Reşit Numaş...

Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi'nin tüm üyelerine merhaba,

Hepinizin iyi olmasını temenni ediyorum. Biz de genel anlamıyla iyiyiz.

Van F Tipi'nden yazıyorum.

Arkadaşlar geçen hafta rojnameyi (Özgür Gündem Gazetesi) okuyup tutuklu öğrencilerle iletişime geçmek istediğinizi öğrenince yazayım dedim. Bizlerle yani tutuklu öğrencilerle dayanışma içinde olmanızdan dolayı teşekkür ederim ve çalışmalarınızda üstün başarılar dilerim.

2011 şubat ayından bu yana tutuklu bulunuyorum. Lise son sınıf öğrencisiyken yani üniversiteye hazırlık döneminde iken KCK-DYG davasından tutuklandım. Mahkeme süreci halen devam etmekte.

Bir yıl boyunca iddianame bile hazırlanmadı. Birinci yılın sonunda ancak davamız açıldı. İkinci duruşmaya çıktığımda tutuklanmamın üzerinden 16 ay geçmiş olacak.

Tutuklandığımda okumakta olduğum Orhan Okay Lisesi Müdürlüğü'nden, devamsızlıktan dolayı "sınıf tekrarı" yapacağım söylendi. YGS'ye girmeme rağmen - bu sınavı da geçmişti- bir dönemi cezaevinde geçirdiğim için böyle bir uygulama yapıldı. Şuan kalan bir dönemi açıktan bitirmeye çalışıyorum.

Sağlık durumuma gelince; gözlerimin tedavisi ihmal edildiğinden sağ gözümde yüzde 80 görüş kaybı olduğunu hastaneye başvurduğumda öğrendim. Bir an önce tedavi olmam gerekiyor. Cezaevinde uygun tedavi koşullarının olmamasından dolayı duruşma günlerini beklemekteyim. Önümüzdeki hafta 1 Haziran'da Van'da 2. duruşmamız var.

Değerli yoldaşlar özetle bunları aktarmak istedim. Bu dayanışma içerisinde bulunan tüm arkadaşları her ne kadar tanımıyor olsam da, gerçeklerin bizleri buluşturduğu bu davanın sıcaklığıyla selamlıyor, yaşamınızda ve çalışmalarınızda üstün başarılar diliyor sevgi ve saygımı sunuyorum.

Özgür yarınlarda özgür bir ülkede buluşma umudu ve inanç ile...

Kendinize iyi bakın.

Esen ve özgür kalın.

Dembaş!

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları