loading
close
SON DAKİKALAR

Esenler’de 15 kg Patlayıcı Bulundu

Esenler’de 15 kg Patlayıcı Bulundu
Tarih: 08.03.2012 - 13:00
Kategori: Yerel

Polis, bir örgüt üyesini takip ederek Esenler’de 6 çukurda, parçalar halinde 15 kilogram A4 tipi plastik patlayıcı buldu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün Bayrampaşa ve Demirciköy’de iki noktada patlayıcı aradı. Demirciköy’de yapılan kazılarda herhangi bir mühimmata rastlanmazken, Bayrampaşa’da yapılan kazılarda 15 kilo patlayıcı ele geçirildi. Emniyet’in özellikle Nevruz’da sansasyonel eylem planlayan ve canlı bomba olduğu iddia edilen örgüt üyesi bir kişiyi takibe aldığı ve gözaltına alınan bu kişinin ifadeleri sonucu kazı noktalarına ulaştığı belirtildi.

Çok gizli bir çalışma yürüten ve proje için 40 ayrı ekip oluşturan emniyet, canlı bomba olduğu öne sürülen KCK’lının attığı her adımı izledi. Takip timlerine, görev sırasında trafik güzergahını değiştirme, mekanları tahliye etme ve “vur” emri dahil özel yetkiler verildi.

Musa kod adı

Takipte bulunan tüm ekipleri yönlendirmek için İstanbul Emniyeti’nde “Terörist Saldırılara Karşı Komuta Merkezi” kuruldu. Bütün bilgiler burada toplayan polis, operasyon kararı aldı.

Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan izinle “Musa” kod adını kullanan terörist gözaltına alındı. Üzerinden sahte kimlik çıkan bu kişiye sansasyonel eylem gerçekleştirmesi için yardım ve yataklık yaptığı öne sürülen B.Ş. ve Ş.Y. adlı iki kişi daha gözaltına alındı.

“Musa” kod adlı teröristin patlayıcı madde bulunduğu yönündeki ifadesi ile bu kişinin gezdiği yerleri analiz eden polis, dün öğle saatlerinde İstanbul’da Bayrampaşa ve Sarıyer Demirciköy’de iki ayrı noktada kazı çalışması başlattı.

15 kilo patlayıcı

Bayrampaşa Esenler Otogarı’na yakın boş arazide kazı çalışmasının yapıldığı alan önce güvenlik çemberine alındı. 6 adet çukur açılan alanda, siyah poşet içerisinde küçük parçalar halinde yaklaşık 15 kilogram A4 tipi plastik patlayıcı bulundu.

Bu maddenin fabrikasyon üretim olduğu tespit edildi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından, patlayıcılar delil poşetine konularak kriminal labaratuvara gönderildi.

Demirciköy’de ise bir mezarlıkta arama yapıldı. Ortasından yol geçen mezarlığın 2 tarafı, bomba uzmanı ekiplerin katılımıyla kazıldı. Dedektör ve köpeklerin de kullanıldığı çalışmada, herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadı. Soruşturma kapsamında bu alandaki kazıların bugün de devam edilebileceği öğrenildi.

Eylemci teröristin İstanbul’da ve Kocaeli Gebze’deki adreslerinde de arama yapıldı. 5 kişinin İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgusu sürüyor.

Polis, dün Bayrampaşa ve Demirciköy’de iki noktada patlayıcı aradı. Demirciköy’de yapılan kazılarda herhangi bir mühimmata rastlanmazken, Bayrampaşa’da yapılan kazılarda 15 kilo patlayıcı ele geçirildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları