loading
close
SON DAKİKALAR

Esenyurt'ta AKP'lilerin arazi oyunları

Esenyurt'ta AKP'lilerin arazi oyunları
Tarih: 12.10.2019 - 08:32
Kategori: Gündem

Eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun, yönetiminde olduğu Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na üniversite yapılması için 25 yıllığına bedelsiz tahsis ettiği arsaya ilişkin yeni skandallar ortaya çıktı.

Vakfa ait İstanbul Esenyurt Üniversitesi mütevelli heyetinde bulunan Emin Batmazoğlu ve vakıf mütevelli heyeti üyesi Fatma Altındal Bayat’ın 31 Mart yerel seçimden önce Esenyurt Belediye Başkanlığı’na bir talepname göndererek arazinin kendilerinden alınmasını istediği ortaya çıktı.
Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre Batmazoğlu ve Bayat, arazinin tahsis günündeki sosyal ve kamusal amacından saptığına dikkat çekti. Arazinin vakıftan geri alınmasına ilişkin teklif ise önceki gün ilçe belediyesi meclisinde AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi. Esenyurt Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Oyunuzu, ya geçmişte 1.2 milyar iş yapmış bir firma ile o belediyenin başkanına vereceksiniz, ya da 160 bin çocuğun geleceğine vereceksiniz, karar sizin!” dedi.

Esenyurt’ta mülkiyeti ilçe belediyesine ait 25 bin 29 meterkarelik arazi 2011 yılında ilçe belediyesi tarafından eğitimi geliştirecek projelerde kullanmak şartıyla 25 yıl süreyle Yeşilköy 2001 Eğitim, Sağlık ve Kültür Vakfı’na bedelsiz tahsis edildi. Tahsisin üzerinden yıllar geçmesine karşın arazide hiçbir çalışma yapılmadı.

"Amaçtan uzaklaşıldı"

Arazinin tahsis edildiği vakıf, 2011 yılında İstanbul Esenyurt Üniversitesi’ni kurdu. Söz konusu araziye de üniversite binası yapılacaktı. Ancak dönemin Esenyurt İlçe Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili olan, vakfın da mütevelli heyetinde yer alan Emin Batmazoğlu ve vakfın mütevelli heyeti üyesi Fatma Altındal Bayat, Esenyurt Belediye Başkanlığı’na 26 Mart 2019 tarihinde bir talepname yolladı. Aynı zamanda üniversitenin de kurucuları arasında yer alan Batmazoğlu ve Bayat’ın gönderdiği talepnamede, özetle tahsisin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen vakıf tarafından üniversite kampüsü oluşturmak için hiçbir mesafe kat edilemediği, tahsis amacının sosyal ve kamusal saik olduğu ve bu amaçtan uzaklaşıldığı belirtildi

Teklif ilçe belediyesi meclisi gündemine önceki gün geldi. Hukuk Komisyonu’nun AKP’li Başkanı Kadir Çakır'ın da Esenyurt Üniversitesi’ne hukuki danışmanlık verdiği ortaya çıktı. Bunun üzerine Başkan Bozkurt, “O zaman etik açıdan meclise ve oylamaya katılmamanız lazım” dedi. Ancak Çakır oylamaya katıldı.

AKP'liler reddetti

Geri alınması halinde araziye lise yapılacağını söyleyen Bozkurt, 2018 verilerine göre Esenyurt'ta 0-4 yaş arasında 97 bin çocuk yaşadığını aktardı. 4-9 yaş arasında ise 60 bin civarında çocuk olduğunu kaydeden Bozkurt, "Eğer bir şey yapmazsak, o çocukların elinden tutmaz isek hiçbir umudum kalmaz" dedi.

Konuşmaların ardından teklif AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları