loading
close
SON DAKİKALAR

Eşi ve kızını Çorlu tren faciasında kaybeden Melih Kurtuluş'tan Tekirdağ Valiliği'nin açıklamasına tepki

Eşi ve kızını Çorlu tren faciasında kaybeden Melih Kurtuluş'tan Tekirdağ Valiliği'nin açıklamasına tepki
Tarih: 05.07.2019 - 07:37
Kategori: Gündem

Eşini ve kızını Çorlu tren faciasında kaybeden Melih Kurtuluş, Tekirdağ Valiliği'nin skandal açıklamasına tepki gösterdi.

Çorlu tren faciasının ilk duruşması 3 Temmuz'da Çorlu Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmüş, mağdur ailelerin bir kısmı salona alınmayınca arbede yaşanmış, polis mağdurlara müdahale etmişti. Olayların ardından mahkeme heyeti davadan çekildiğini duyurmuş dava görülememişti.

Tekirdağ Valiliğinden konuya ilişkin skandal bir açıklama yapılmış, açıklamada "Acılı ailelerin durumlarından faydalanmak isteyen bazı marjinal grup ve şahısların provakatif tutum ve davranışları dolayısıyla zaman zaman polise yönelik sözlü ve fiziki sataşmalar da yaşanmıştır. Adliye binasının en büyük salonu olmasına rağmen, duruşma salonuna giriş esnasında Mahkeme Heyetinin talimatları doğrultusunda dolan salonun kapılarının kapatılması sırasında salon dışında kalanların içeriye girmek için kapıyı kırmaları neticesinde Polis ve duruşmaya katılanlar karşı karşıya gelmiş, her türlü provakatif harekete rağmen Emniyet görevlilerimiz soğukkanlılığını muhafaza ederek müessif bir olay yaşanmasının önüne geçmiştir. Bazı basın organları ve sosyal medya paylaşımlarında yer aldığı gibi, görev alan personelimiz tarafından hiçbir şekilde zor kullanılmamıştır. Emniyet Görevlilerimiz sadece Mahkeme Heyeti talimatıyla, dolan duruşma salonunun kapılarının kapatılması sonrası mahkemenin güvenli bir şekilde yapılabilmesi için tedbirlerini almış, sözlü ve fiziki taarruza teşebbüs ederek kargaşa yaratmaya çalışan şahıslara ve marjinal gruplara prim vermeyerek içine çekilmeye çalışıldığı kaosa dahil olmamış, sağduyu ile hareket etmiştir" denilmişti.

Valiliğin açıklamasına eşi ve kızını Çorlu faciasında kaybeden Melih Kurtuluş'tan tepki geldi.

Kurtuluş Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Çorlu 1. Ağır ceza mahkemesinde provokatif tutum sergileyen marjinal grupları açıklıyorum.
1. 300 müştekili davaya 130 kişilik salon tahsis edenler.
2. Girişte teröristmişiz gibi görüntü alanlar.
3. Tıklım tıklım salonda kapıyı kilitleyip anahtarı alıp giden mübaşir.
4. Kapıyı üstümüze kilitleyemezsiniz. Derhal açın dememize rağmen "Daha çok beklersiniz." diyen diğer mübaşir.
5. Ailesini kazada kaybedip kapı kilitlendiği için mahkeme salonuna giremeyen müştekileri girmek istedikleri için engelleyen veya darp eden emniyet güçleri. Mahkeme salonunda silah bulunmaması gerekirken salona silahlı olarak giren polisler.
7. Savcı iddianamesinden bahsetmiyorum bile.
8. Tcdd den ihale alan bilirkişileri de Allah'a havale ediyorum. Devran döndüğünde hukuka da havale edeceğiz. Her şey sırayla."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları