loading
close
SON DAKİKALAR

Eşinden şiddet gören Rukiye Ay'a CHP'den destek: Kadın örgütleri 4 Mart'taki duruşmada olacak

Eşinden şiddet gören Rukiye Ay'a CHP'den destek: Kadın örgütleri 4 Mart'taki duruşmada olacak
Tarih: 28.02.2021 - 10:15
Kategori: Kadın

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da eşi Ali Ay'ın kendisinin ve kızının üzerine “Gece uykusuz kaldım, beni niye uyandırdın” diye kaynar su döktüğü Rukiye Ay ile görüştü.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz ay Konya’da eşi Ali Ay'ın kendisine ve kızlarına uyguladığı şiddet sonucu vücudunda yanıklar oluşan Rukiye Ay ve 2 yaşındaki kızı Eylül Tuana’yı makamında kabul etti. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Rukiye Ay ve kızıyla görüşmesi sırasında CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Konya sorumlusu genel başkan yardımcısı Fevziye Pehlivan ve Konya İl Başkanı Barış Bektaş eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, Rukiye Ay'a şiddet uygulayan Ali Ay'ın yargılanması hakkında da bilgi aldı. Ziyaret sırasında Rukiye Ay'ın doğum günü de unutulmadı.

Ne olmuştu?
Konya’nın Karatay ilçesi Nakipoğlu Mahallesinde ikamet eden 24 yaşındaki Rukiye Ay, 9 Ocak'ta yaşanan olayda kahvaltı için eşini uyandırmış, uyandırılmasına sinirlenen Ali Ay, kettlede kaynayan sıcak suyu eşi ve kızının üzerine dökmüştü. Komşusuna sığınan Rukiye Ay, eşi hakkında şikayetçi olmuş, Rukiye Ay ve kızı ise hastanede tedavi altına alınmıştı.

Olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Ali Ay’ın, eşini yaraladığı gerekçesiyle 1 yıldan 4,5 yıla kadar, kızını yaraladığı için de 4 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi. Ali Ay’ın ayrıca eşini tehdit ettiği için de 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi.

4 Mart'ta görülecek duruşmaya CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile beraber kadın örgütünün de katılarak Rukiye Ay'a destek olacağı bildirildi.

CHP'den yapılan açıklamada kadınlara "Şiddet karşısında korkma, yanında biz olacağız" denilerek şiddete uğramaları halinde 7/24 hizmet veren 444 8 285 numaralı yardım hattından ve yasamhak.com adresinden destek istemeleri çağrısında bulunuldu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları