loading
close
SON DAKİKALAR

Eşini boğdu, iyi hal indirimi aldı

Eşini boğdu, iyi hal indirimi aldı
Tarih: 11.02.2012 - 22:16
Kategori: Kadın

Adana'da kendisini yatak odasına almadığını ileri sürdüğü eşi Nazlı Umakoğlu'nu elleriyle boğazını sıkarak öldürdükten sonra başında oturup ağlayan İmadettin Umakoğlu, iyi hal indirimi aldı

Merkez Seyhan ilçesi, Bahçelievler Mahallesi’nde 1 Haziran 2010 tarihinde meydana geldi. Memur emeklisi İmadettin Umakoğlu, iddiaya göre, 23 yıllık eşi ev hanımı Nazlı Umakoğlu’nu, kendisine ilgi göstermediği ve yatak odasına almadığı gerekçesiyle elleriyle boğazını sıkarak öldürdü.

Cinayetten sonra pişman olup başında ağladığı eşinin cesedini çocuklarının odasına kaldırıp, çıktığı sokakta babasıyla da tartışarak karakolluk olan Umakoğlu, polislerin babasıyla kendisini barıştırmasından sonra evine döndü.

Çocuklarının odasındaki eşinin cesedini kendi yatak odalarına taşıyan Umakoğlu, cinayetten 7 saat sonra olayı bir yakınına anlatıp, saklandığı depoda polis ekipleri tarafından yakalandı.

ağırlaştırılmış müebbet istendi

Eşini kasten öldürme suçundan Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Umakoğlu, karar duruşmasına çıktı.

"3-4 ay yatak odasına almadı"

Duruşma süresince elleri titreyen sanık Umakoğlu, "Benim üzerime atladı. Boynumdaki yarayı açmaya çalıştı" diyerek ağladı. Daha önceki duruşmada yaptığı savunmasına "Mahkemeyi saygıyla selamlıyorum" diyerek başlayan Umakoğlu, eşinin son 3-4 aydır kendisini yatak odasına almadığını iddia etti.

Kendisinin diğer odada çocuklarıyla birlikte yattığını ve eşinin kendisini elleriyle boğmaya kalkıştığını ileri süren Umakoğlu, "Beni peçete gibi kullandı. Oysa ben ona çok değer verirdim. Baş tacı etmiştim. Benim boğazımı sıkmaya kalkıştı. Bana ’Güçlü olduğun için seni öldüremiyorum’ derdi.

"en güzel elbiselerini giyip süslendi"

Ben de ’Niye öyle söylüyorsun. Bak çocuklarımız var. Onları evlendireceğiz’ dedim. Olay günü de en güzel elbiselerini giydi, süslendi. Ben de dışarı çıkıp gözetlemeye başladım.

Sonra yeğenlerimin üzerleri çıplak halde geldiklerini gördüm. Ben de eşimin boğazını sıkarak öldürdüm. Sonra da yeğenlerimi kovaladım" dedi.

"yalan söylüyor"

Öldürülen Nazlı Umakoğlu’nun ağabeyi 55 yaşındaki Yusuf Kaplan, sanığın kız kardeşine iftira attığını ileri sürerek, "Yalan söylüyor. Kardeşim kocasından habersiz evden çıkmazdı.

Üstelik kocasını da çok severdi. Kardeşimin hayatından endişe ettim. Polisi aradım. Birlikte eve girdiğimizde kardeşimin yatak odasında çarşafa sarılı cesedini bulduk. Şikayetçiyim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık İmadettin Umakoğlu’nu önce ’canavarca hisle veya eziyet çektirerek’ eşini öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sonra, sanığın cinayeti tahrik altında işlediğine kanaat getirip, cezasını 24 yıla, ardından da duruşmalardaki iyi halinden dolayı 20 yıla indirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları