loading
close
SON DAKİKALAR

Eşini öldürüp, çuvala koydu

Eşini öldürüp, çuvala koydu
Tarih: 12.02.2012 - 02:59
Kategori: Yerel

Konya'da 19 yaşındaki eşi Havvanur Çartı'yı boğarak öldürüp cesedi çuvala koyduğu iddiasıyla yargılanan Yalçın Çartı'ya, 20 yıl hapis cezası verildi

Meram ilçesi Arif Bilge Mahallesi’nde oturan Yalçın Çartı, 22 Mart 2011 Salı günü bir çocuk annesi olan eşi Havvanur Çartı’yı, aldattığı iddiasıyla boğarak öldürtükten sonra, cesedi kefenleyip çuval içinde gömme dolaba koydu.

Ardından eşinin cep telefonundan kayınvalidesi 46 yaşındaki Sultan Özçelik’e "Anne ben İstanbul’a gidiyorum. Beni merak etmeyin. Bir kaç güne kadar dönerim" yazılı mesajın atıltıktan sonra memleketi Van’a kaçtı.

Sultan Özçelik, kızının geçtiğini sandığı mesajı aldıktan sonra, bakması için bıraktıkları torunu 6 aylık Ali Ekrem Çartı’yı yanına alarak kızının evine gidince, cinayet ortaya çıktı. Memleketi Van’da yakalanan Yalçın Çartı da tutuklandı. Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan Yalçın Çartı, bugün son kez hakim karşısına çıktı.

Daha önceki duruşmalardaki ifadesinde eşinin kendisini aldattığını ve bunu da itiraf ettiğini öne süren Yalçın Çartı, son sözü sorulduğunda ilk önce oğlu Ali Ekrem Çartı’yı uzun süredir göremediğini belirterek durumunu sordu.

Ardından eşini öldürmek gibi niyeti olmadığını öne süren Çartı, "Tartışma sırasında eşim bağırınca komşular sesten rahatsız olmasın diye ağzını kapattım. Sonra bayıldı diye bıraktım. Sabah kalktığımda vücudu soğuktu, öldüğünü anladım" dedi.

Mahkeme heyeti, toplanan deliller ve dinlenen bir erkek tanığın da ifadesinden yola çıkarak olayda tahrik unsurlarının olduğunu göz önünde bulundurdu. 

Heyet, Yalçın Çartı’ya önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Bu cezayı ölen kadının, kocasını aldatmasını gerekçe göstererek sanığın suçu ’haksız tahrik altında’ işlediği ve mahkemedeki iyi halinden dolayı cezayı 20 yıla indirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları