loading
close
SON DAKİKALAR

Eski AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur hayatını kaybetti

Eski AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur hayatını kaybetti
Tarih: 08.09.2021 - 13:35
Kategori: Yaşam

Eski AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve DEVA Partisi Kurucusu Ahmet Edip Uğur yaşamını yitirdi.

Uzun süredir beyin tümörü ile mücadele eden eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve DEVA Partisi Kurucusu Ahmet Edip Uğur hayatını kaybetti.

 Ahmet Edip Uğur kimdir? 

1950 doğumlu olan Edip Uğur, İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu ve sırasıyla Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Balıkesir Şube Başkanlığı ve AK Parti Balıkesir il başkanlığı yaptı. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanlığı ve 18.,22.,23. ve 24. Dönem AKP Balıkesir Milletvekiliydi. Edip Uğur, evli ve 3 çocuk babasıydı.2008 yılında AKP Genel Başkan Yardımcısı ve "Mali ve İdari İsler" Başkanı oldu. Ayrıca Türkiye-Endonezya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı yaptı. Balıkesir Milletvekili olarak 18. Dönemde Parlamento’ya girdi. AKP Balıkesir Kurucu İl Başkanlığı da yapan Edip Uğur, 22. Dönemde ikinci kez Milletvekili seçildi. 2007 Genel Seçimlerinde 23. Dönem Balıkesir Milletvekili olarak yeniden Meclis'e girdikten sonra AKP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.Edip Uğur, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçiminde yine AKP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 2004-2009 arası Balıkesir belediye başkanlığı yapan Sabri Uğur'un kuzeni.

Tartışmalı istifa süreci

Cumhurbaşkanı Erdoğan içlerinde İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir belediye başkanlarının olduğu altı belediye başkanının istifasını istedi. Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur başlangıçta bu çağrıya uymadı, Erdoğan istifa edilmezse gereğinin yapılacağını söyledi. Bunun üzerine Edip Uğur, 30 Ekim 2017 tarihinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden ve AKP'den  sitem dolu bir açıklama ile istifa etti.

İstifasından sonra yaptığı açıklamada istifaya tehdit ile zorlandığını, bu tehditlerin ailesine, evine kadar ulaştığını söylemesiyle dikkat çekti. 9 Mart 2020 tarihinde Ali Babacan tarafından kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları