loading
close
SON DAKİKALAR

Eski Turizm Bakanı Yücel: Türkiye bu sezonu da 2020 gibi geçireceğe benziyor

Eski Turizm Bakanı Yücel: Türkiye bu sezonu da 2020 gibi geçireceğe benziyor
Tarih: 02.05.2021 - 16:09
Kategori: Gündem

54. hükümet döneminin Turizm Bakanı Bahattin Yücel tam kapanma süreci ile ilgili "Türkiye bu sezonu da ne yazık ki, 2020 gibi geçireceğe benziyor" yorumunda bulundu.

Eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, tam kapanma süreci uygulamalarını eleştirdi. Yücel "Türkiye’nin en büyük yatak kapasitesine sahip Antalya’da içki satışı yasak. Sektörün meslek kuruluşları tekel bayileri gibi çıkarlarına sahip değiller" dedi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Yücel, turizme ve tam kapanmaya ilişkin şu ifadeleri paylaştı: 

-Turizmde garip şeyler oluyor. Müzeler açık ancak turistleri götürecek transfer araçlarına ve seyahat acentesi çalışanlarına izin verilmiyor.
 
-Yurtdışından gelenlere serbest olan her şey TC Yurttaşlarına yasak. Oteller dışında turistlere dönük işletmeler kapalı. Bu süreçte otellerin iş yapacakları sanılıyor.
 
-Bayram beklentisindeki oteller TC yurttaşlarına yasak. Ama yurtdışından gelecekler için açık.Türkiye’nin en büyük yatak kapasitesine sahip Antalya’da içki satışı yasak. Sektörün meslek kuruluşları tekel bayileri gibi çıkarlarına sahip değiller.
 
-Turistlere yurda girişlerinde sağlıklı bir kontrol yapıldığı söylenemez. Ancak aşı olmuş, Duyan test sonuçları (-) olan TC yurttaşları yasaklı.
 
-Yönetim zafiyeti turizm sektörü için de geçerli. Türkiye bu sezonu da ne yazık ki, 2020 gibi geçireceğe benziyor.
 
-Turizmciler çözüm yollarını tartışarak, bu krizden çıkış yollarını bulabilirler.
 
-Dün Israil salgında gidilmeyecek en sakıncalı ülkeler arasına,Ukrayna’yı da ekledi. Biz ise onlara umut bağladık. Bakanımıza göre stratejik ortak olmuşuz.Bayramda otellerimiz onlara serbest ana bizlere yasak.
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları