loading
close
SON DAKİKALAR

Eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan devleti zarara uğrattığı gerekçesi ile tutuklandı

Eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan devleti zarara uğrattığı gerekçesi ile tutuklandı
Tarih: 25.06.2023 - 08:33
Kategori: Ekonomi

Eski Varlık Fonu başkanı Mehmet Bostan ve Mineks adlı yatırım danışmanlığı şirketinin patronu Bülent Göktuna, 25 milyon dolarlık bir usulsüz komisyona aracılık ederek devleti zarara uğrattıkları gerekçesi ile tutuklandı.

Eski Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan ve Mineks Uluslararası Sermaye ve yatırım danışmanlığı firmasının yönetim kurulu başkanı Bülent Göktuna, 25 milyon dolarlık usulsüz komisyona aracılık ederek devleti zarara uğrattıkları gerekçesi ile tutuklandı.

Mehmet Bostan kimdir?

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Mehmet Bostan, Bilgi Üniversitesi'nden de MBA derecesi aldı. Denizbank AŞ’de 1997'de kurumsal bankacılık yetkilisi olarak çalışan Bostan, daha sonra BNP Ak Dresdner Bank, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Dresdner Bank AG Türkiye ile Güneş Sigorta'da çeşitli kademelerde görev yaptı.

Aralık 2010'dan itibaren Vakıf Emeklilik AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür olarak görev yapan Bostan, 2013 yılında SPK tarafından Turkcell Yönetim Kurulu üyeliğine atandı.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları