loading
close
SON DAKİKALAR

Et, tavuk fiyatları aldı başını gidiyor

Et, tavuk fiyatları aldı başını gidiyor
Tarih: 07.03.2022 - 21:56
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, hükümetin gündeminde vatandaşın olmadığını, üreticinin, tüketicinin ve esnafın perişanları oynadığını vurguladı,

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, artan gıda ve et fiyatları nedeniyle vatandaşın artık et yemesinin mucizelere kaldığını vurguladı.

CHP’li Dr. Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada girdi maliyetlerindeki fahiş artışların, akaryakıtta artık takip edilemeyen zamların, üreticiyi, tüketiciyi ve esnafı perişan ettiğine dikkat çekti.

KOYUN FİYATLARI YÜKSELDİ!

Tarım ve hayvancılıkta iflasların başladığını, çiftçinin toprağını, hayvanını terk ettiğini kaydeden Dr. Şevkin, “Adana'da canlı koyun fiyatlarının kilogramı 45 lira oldu, tavuk fiyatları aldı başını gidiyor, yem fiyatları ve elektrik faturalarındaki artışlar nedeniyle koyun fiyatları oldukça yükseldi” diye konuştu.

HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE VATANDAŞ YOK!

Besicilerin yem fiyatlarının yüksekliği nedeniyle süt ineklerini kesime yolladığına dikkat çeken Dr. Şevkin, www.istanbulgercegi.com'a yaptığı açıklamada; “Vatandaş artık evinde et görmeyi mucizelere bıraktı. Türkiye'de olduğu gibi Adanalı esnaf da bitme noktasına geldi. Elektrik parasını, iş yeri kirasını ödeyemez hâle geldi, çekleri de karşılıksız çıkınca icra, iflas ve hapis cezalarıyla karşı karşıya kalıyor. Hükûmet acaba ne zaman vatandaşı gündemine alacak?” dedi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları