loading
close
SON DAKİKALAR

Etik Kurul Başkanı: Rapor nihai değil

Etik Kurul Başkanı: Rapor nihai değil
Tarih: 11.02.2012 - 19:08
Kategori: Spor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay, hazırladıkları raporun nihai olmadığını söyledi

Prof. Dr. Oğuz Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, 20 Temmuz itibariyle ellerindeki delillere göre incelemede bulunduklarını ve 340 sayfalık geçici bir rapor hazırladıklarını anlattı. O günkü delillerin ışığında TFF yönetimine kanaat bildirdiklerini, "basına sızan raporun nihai olmadığını" ifade eden Atalay açıklamasında şu bilgileri verdi:

"Kesinlikle ceza ve yaptırım önerisinde bulunmadık. Sadece o günkü delillerin ışığında Türkiye Futbol Federasyonu yönetimine kanaatimizi bildirdik. İnceleme devam ediyor. Kesin rapor henüz hazırlanmadı. 20 Temmuz’dan sonra yeni delillere ulaşıldı, soruşturmada gizlilik de kalktı.

Biz o raporu hazırlarken, savunma hakkını bile yerine getiremedik, çünkü gizlilik vardı, kimseyle görüşme şansımız yoktu. Şimdi savunmaları da alacağız ve yeni rapor yazacağız. Bu raporda kanaatimiz değişebilir. Yönetim de yeni raporu dikkate alıp, delillere ve vicdani kanaatine göre karar verecek." 

Atalay, bu konuya ilişkin olarak TV programlarında bilinçsizce yorumlar yapıldığını kaydederek, "Hukuki bilgisi olmayan kişiler, izleyicilerin karşısına çıkıp gereksiz, zamansız ve yersiz konuşuyor. Rapor sanki kesinmiş gibi bilinçsizce yargıda bulunuluyor.

Soruşturmanın devam ettiğinden nedense bahsedilmiyor. Herkes şunu iyi bilmeli, bu rapor nihai değildir. Ceza ve yaptırım önerisi de yoktur. Yorum yapılırken bu hususa dikkat edilsin" ifadelerini kulandı. 

Prof. Dr. Oğuz Atalay, "raporu basına kimin sızdırdığını bildiklerini" ama şu an bu konuda açıklamaya yapmayacağını ifade etti. Atalay, "Rapor kesinlikle federasyondan sızdırılmadı.

Bu konuda eminiz. 340 sayfalık rapor, kozmik odamızdaki kasada tutuluyor. Ne dışarı çıkarıldı ne de kopyalandı. Zaten raporun tamamı ele geçirilmedi, 38 sayfalık özet bölümü gazetelerde yer aldı. Nasıl ve kim tarafından sızdırıldığına ilişkin ciddi tespitlerimiz var" şeklinde bilgi verdi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları