loading
close
SON DAKİKALAR

Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinin imar planları iptal edildi

Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinin imar planları iptal edildi
Tarih: 23.11.2019 - 08:42
Kategori: Gündem

Beşiktaş’ta bulunan Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisini yapılaşmaya açan imar planları mahkeme kararıyla iptal edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Beşiktaş Akat Mahallesi’nde bulunan Etiler Polis Meslek Yüksekokulu ile bu parsellerin kuzeyinde bulunan tescil dışı alana ilişkin 26 Aralık 2012 tarihinde 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama imar planı değişikliği yapmıştı.

TMMOB Mimarlar Odası ve TMMOB Şehir Plancılar Odası, bu plan değişikliklerine karşı 6 Mayıs 2013 tarihinde dava açmış, dosya kapsamında alınan iki adet bilirkişi raporu da planların şehircilk ilkelerine ve hukuka aykırılığını saptamasına karşın İstanbul 7. İdare Mahkemesi 30 Ekim 2018 tarihinde davanın reddine karar vermişti.

TMMOB Şehir Plancıları Odası ve TMMOB Mimarlar Odası, İstanbul 7. İdare Mahkemesi’nin söz konusu kararı üzerine istinaf yoluna başvurdu.

Anılan başvuruyu inceleyen İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4. İdare Dava Dairesi 20 Eylül 2019 tarihinde verdiği kararla dava konusu işlemi iptal etti.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4. İdare Dava Dairesi’nin 2019/588 esas ve 2019/568 karar sayılı kararında şu ifadelere yer verildi:

“….İstanbul 7. İdare Mahkemesi kararının bilirkişi raporlarındaki tespitler dikkate alınmadığı gibi, dikkate alınmamasının yeterli ve geçerli gerekçelerine kararda yer verilmeyerek dava konusu plan kararlarının yüzeysel bir değerlendirmesi yapılarak hüküm kurulduğu görüldüğünden..” dava konusu işlemde kamu yararına, şehircilik ilkelerine ve planlama esaslarına uyarlık bulunmadığından aksi yöndeki mahkeme kararında isabet görülmemiştir..” gerekçesi ile yargılama konusu işlemin iptaline karar verilmiştir."

TMMOB Şehir Plancıları Odası ve TMMOB Mimarlar Odası'ndan yapılan açıklamada, "Halka ait olan daha fazla gecikmeksizin halka iade edilmelidir" denildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları