loading
close
SON DAKİKALAR

Eurovision'u Loreen kazandı

Eurovision'u Loreen kazandı
Tarih: 27.05.2012 - 13:41
Kategori: Kültür & Sanat

Azerbaycan'da yapılan 57. Eurovision Şarkı Yarışmasını "Euphoria" şarkısıyla İsveç'i temsil eden Loreen kazandı...

"Ateş Çiçeği" logosu ve "Ateşini Yak" sloganıyla Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 57.si düzenlenen yarışmada 42 ülke temsilcisi yarıştı. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 20 ülke iki yarı final serisinden sonra finale hak kazanmıştı. Crystal Hall'da yapılan büyük finalde yarışan 26 ülke temsilcisi arasından Loreen birinciliği elde etti.

Eurovision Şarkı Yarışması'nın büyük finali saat 22.00'da başladı. Ülkemizi temsil eden Can Bonomo ise 18'inci sırada sahneye çıktı. Müthiş bir performans sergileyen Can Bonomo, salonu coşturdu. Yarışmaya katılan tüm ülke sanatçılarının şarkılarını seslendirmesinin ardından SMS oylamasına geçildi. Oylama bitiminde yarışmaya katılan her ülkeye canlı bağlantı yapılarak ülkelerin puanlamaları alındı. Puanlama sonucunda 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nda 372 puan alan İsveç'i temsil eden sanatçı Loreen birinci olurken ikinci Rusya, üçüncü ise Sırbistan oldu. Türkiye yarışmayı 7'nci olarak tamamladı.

Yarışmanın galibi Loreen, yeşil odada kendini boşlukta gibi hissettiğini ve zamanın durduğunu söyledi.

Yarışma bitiminin ardından basın merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İsveç temsilcisi Loreen, ona inandıkları ve bu performansı sergilemeye fırsat verdikleri için İsveç halkına teşekkürünü iletti.

Yarışmaya çok uyuyarak ve çok yemek yiyerek sadece performansına odaklanarak hazırlandığını söyleyen İsveçli sanatçı, şarkısı Euphoria'nın olabildiğince uzun süre dillerden düşmeyeceğini umut ettiğini söyledi.

Dansının ne anlama geldiğinin sorulması üzerine Loreen, dansının özgürlüğü tanımladığını belirterek "Hiçbir kural yoktur, ne hissettiğinizi gösterir, ne olmak istersen ol' diye konuştu.

Loreen, İsveç'i düşündüğünde doğayı, temiz havayı ve suyu düşündüğünü belirterek, herkesi gelecek yıl yapılacak Eurovision-2013'e davet etti.

Cnntürk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları