loading
close
SON DAKİKALAR

'Evet'in 1 günü!

'Evet'in 1 günü!
Tarih: 13.04.2017 - 18:29
Kategori: Gündem

'Evet'in bir günü: ''FETÖ'nün, PKK'nin 'Hayır' dediği yerde insan 'Hayır' demeye utanır''; '''Hayır'cıların karıları ve kızları ganimet olarak 'Evet'çilere helal''; ''Oy vermiyorsa, AK Parti’nin ekmeğini yiyorsa haram zehir zıkkım olsun''...

Meclis'in yetkilerinin Cumhurbaşkanına devredilmesini öngören anayasa değişikliği teklifi Meclis'ten geçtiği ve 'Evet' ve 'Hayır' diyenler kampanya için sokaklara çıktığından beri 'Hayır'cılar baskıya uğradı. 

Adil ve eşit bir referandum süreci yaşanmazken iktidar partisi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan devletin imkanlarını kullanarak 'Evet' kampanyası yürüttü. Kendi imkanlarıyla 'Hayır' için çalışanların afişleri kesildi; 'Hayır' diyenlerin çalışmaları sırasında 'Kabahatler Kanunu' işledi; 'Hayır' diyenler, bıçaklandı, gözaltına alındı. 

20 Ocak'ta Meclis'ten geçen 18 maddelik anayasa değişikliğini anlatmak için öğrencilerden barolara, sendikalardan meslek odalarına, siyasi partilere, STKlere kadar çok geniş bir kesim çalışmalar yürütüyor.

İktidar partisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenledikleri mitinglerde halkın neden 'Evet' demesi gerektiğini anlatmak yerine söylemlerini 'Hayır'cıları teröristlerle aynı cephede olmakla suçlama üzerine inşa etti.

Referanduma 3 gün kaldı. 'Hayır'cılar anayasa değişikliğinin 18 maddesinin neler getireceğini anlatmaya devam ederken sadece bugün gündeme düşen haberlerde 'Evet' cephesinde durum şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ordu mitingi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu'da yaptığı mitingde "FETÖ'nün, DEAŞ'ın, PKK/PYD'nin, PKK'nın güdümündeki partinin 'Hayır' dediği, Avrupa ülkelerinin çoğunun 'Hayır' dediği bir yerde 'Hayır' demeye insan utanır ya!" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ndan CHP'li seçmene: Size Karayılan'dan daha mı uzağız?

İçişleri Bakanı Soylu, düzenlenen mitingde, "Kılıçdaroğlu kimle birlikte oldu, kimle beraber bugün kampanya yürütüyor? Kılıçdaroğlu'nun savunduğu cephede kim var? CHP'li kardeşlerime soruyorum, biz şuradaki kardeşleriniz ve milletvekilleriniz size Murat Karayılan'dan daha mı uzağız?" diye konuştu.

İBB çalışanı Ömer Akbayrak'tan CHP'liler için skandal ifadeler

İBB isimli çalışanı Ömer Akbayrak'ın, sosyal medya hesabından CHP'liler için paylaştığı skandal ifadeler ortaya çıktı. Akbayrak, Facebook hesabından şu ifadeleri kullandı: "CHP açıkça savaş ilan ederek bu hususta elinden geleni ardına koymamaktadır. Meclis’te başladıkları saldırganlıklarını tüm eylem ve söylemleri ile ‘evet’çilerin üzerine çevirmişlerdir. 17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları ganimet olarak ‘evet’çilere helaldir."

AKP'li belediye başkanı 'Hayır' oyu verenleri işten atmakla tehdit etti

Osmaniye'nin Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Gaziantep'te bir etkinlikte yaptığı konuşmada, 16 Nisan’da ‘Evet’ oyu vermeyecek çalışanlarını açıkça işten atmakla tehdit edip, ‘Hayır’ oyu kullanacakları da 'terörist' ilan etti. Namlı, "Oy vermiyorsa, AK Parti’nin ekmeğini yiyorsa haram zehir zıkkım olsun. Seçimden sonra sizlerin çoluk çocuğu dururken onları orda koyarsam namerdim" dedi.

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları