loading
close
SON DAKİKALAR

Evren için kararı Adli Tıp verecek

Evren için kararı Adli Tıp verecek
Tarih: 27.03.2012 - 21:46
Kategori: Gündem

Mahkeme, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazıda, sanıkların sağlık durumları nedeniyle İstanbul ve Ankara'da ikamet etmeleri...

12 Eylül darbesine ilişkin, dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılanacağı davada, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Adli Tıp Kurumu'na, sanıkların müdafilerinin mahkemeye sunduğu sağlık raporlarını göndererek, duruşmada bulunmalarının ve beklemelerinin sağlık durumları açısından bir engel teşkil edip etmediğini sordu.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşması 4 Nisan 2012'de görülecek davaya ilişkin, hazırlıklarını sürdürüyor. Buna göre, mahkeme, 12 Eylül darbesine ilişkin hazırlanan iddianameden, TBMM Genel Sekreterliği'ne ve Başbakanlığa birer suret gönderdi.

TRT'ye müzekkere yazarak duruşmada iddianamenin okunması ihtimaline karşı spiker görevlendirilmesini isteyen mahkeme, Adli Tıp Kurumu'na, sanıkların müdafilerinin mahkemeye sunduğu sağlık raporlarını göndererek, duruşmada bulunmalarının ve beklemelerinin sağlık durumları açısından bir engel teşkil edip etmediğini sordu.

Mahkeme, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazıda, sanıkların sağlık durumları nedeniyle İstanbul ve Ankara'da ikamet etmeleri ve adreslerinin değişme ihtimalini dikkate alarak CMK'nin 196/4 maddesi uyarınca görüntülü ve sesli iletişim tekniğinin kullanılarak savunmalarının alınması için gerekli donanımın bulunup bulunmadığını sordu.

Duruşma salonunun fiziki yapısını dikkate alarak, 4-6 Nisan 2012 tarihlerinde yapılacak duruşmaya bugüne kadar müdahale talebinde bulunan gerçek kişiler ile tüzel kişilerin temsilcileri ve bu kişilerin vekillerinin alınmasını planlayan mahkeme, fotoğraf çekme ve kamera kayıt özelliği olan cep telefonu ve diğer dijital cihazların duruşma salonuna girişine izin vermeyecek.

Müdahillik talebinde bulunanlar ve izleyicilerle birlikte yaklaşık 150 kişinin izleyeceği duruşmaya, adliyede devamlı görev yapanların öncelikli olduğu 21 basın mensubu alınacak.

Davaya bugüne kadar, 8 siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu ile 238'i bireysel 99'u avukatı aracılığıyla 337 kişi müdahale talebinde bulundu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları