loading
close
SON DAKİKALAR

Eylem Yasağına Hava-İş'ten Tepki

Eylem Yasağına Hava-İş'ten Tepki
Tarih: 13.06.2012 - 13:44
Kategori: Sendika

Atatürk Havalimanı'nda 'gösteri ve eylem yasağı' getirilmesine tepki gösteren Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, "Biz buradayız, buyursun gelsinler ve bizi göndersinler." dedi...

Atatürk Havalimanı'nda 'gösteri ve eylem yasağı' getirilmesine tepki gösteren Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, "Biz buradayız, buyursun gelsinler ve bizi göndersinler." dedi.

Atatürk Havalimanı Güvenlik Komisyonu tarafından alınan karara göre, havalimanı sınırları içerisinde her türlü gösteri ve eylem yasaklandı. Karara ilk tepki grev yasağına karşı 16 gündür eylem yapan Hava-İş Sendikası Başkanı Ayçin'den geldi.

Grev yasağının ardından, gösteri yasağının da getirilmesini çok abartılı bulmadığını ifade eden Ayçin, "Tamamen turizm sektörünü ve bu sektörde yaşanacak mali krizin Türkiye'nin ekonomisini olumsuz yönde etkileyeceği gerekçesinden yola çıkarak grev hakkımızı elimizden aldılar. Buna karşı mücadele eden insanların, meşru zeminde verdiği hukuki mücadeleyi de ancak yasakla ortadan kaldırabilirler." diye konuştu.

Havalimanında 16 gündür beklediklerini hatırlatan Ayçin, uçuş emniyetini burada oturan insanlardan önce riske atan çok faktör olduğunu savundu. Havalimanı Güvenlik Komisyonu'nu oluşturan yetkililere seslenen Ayçin, "Bizden önce engel o kadar çok unsur ve faktör var ki önce onları kaldırsınlar. 

Havaalanının girişinden uçakların kalkışına kadar uçuş emniyetini riske eden birçok olumsuz var. İşten atılmalar da bu emniyeti riske eden en önemli faktörlerden birisidir. Türk Hava Yolları (THY) eksik personelle uçuyor, günlük dinlenme sürelerine uyulmayarak uçuruluyor. Önce gitsinler onu ortadan kaldırsınlar. 

Ondan sonra burada hukuki zeminde verilen mücadeleyi eleştirsinler. Bu ülke demokrasiyle yönetiliyorsa muhalif anlayışın da olduğu kabul edilmelidir. Biz bu yapılanları doğal kaldırıyoruz. Biz buradayız buyursun gelsinler bizi göndersinler." ifadesini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları