loading
close
SON DAKİKALAR

EYT Ege Federasyonu ve İzmir EYTSYD Başkanı Doğan Türker; 'Tüm taleplerimizi örgütlü mücadelemiz ile kazanacağız'

EYT Ege Federasyonu ve İzmir EYTSYD Başkanı Doğan Türker; 'Tüm taleplerimizi örgütlü mücadelemiz ile kazanacağız'
Tarih: 23.01.2021 - 19:20
Kategori: Sendika

EYT Ege Federasyonu ve İzmir EYTSYD Başkanı Doğan Türker; 'EYTSYD dernekleri olarak talep etmiş olduğumuz haklarımızı ya verecekler ya verecekler. Vermiyorum diyenler gidecek, Vereceğim diyenleri getirerek bu haklarımızı alacağız.'

EYT Ege Federasyonu ve İzmir EYTSYD Başkanı Doğan Türker yaptığı yazılı basın açıklamasında;

Genel Sağlık Sigortası borçları ertelenmesin, silinsin!

Bu gün örgütlü olmanın birlikte hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu GSS (Genel sağlık sigortası) pirimleri 31 Aralık 2021'e kadar ertelnemesi  olayında bir kez daha görmüş olduk.

Marmara fedarasyonu ve Tüm illerdeki EYT SYD Derneklerinin mücadelesi ile GSS (Genel sağlık sigortası) pirimleri 31 Aralık 2021 tarihine kadar ötelendi. Bu daha yolun başı örgütlü mücadelemizin gücünün başarısı. Mücadelemiz daha da büyüyecek ve mağduriyetimiz son bulacak, EYT'ye çözümü güçlü birlikteliğimiz sağlayacak.

Mücadele edersek başaracağız dedik ve yine diyoruz eyyy EYT'li kardeşlerim, staj maduru kardeşlerim, GSS mağduru kardeşlerim, ABO mağduru kardeşlerim kısaca sosyal güvenlik sisteminde mağdur olmuş, TC vatandaşı kardeşlerim gelin dahada güçlenelim, gelin, hep birlikte daha güçlü bir şekilde mücadele ederek haklarımıza kavuşalım. EYTSYD dernekleri etrafında birleşerek güç olalım.

Pirimlerin 31 Aralık 2021 tarihine kadar ötelenmesi tabiki yeterli değildir, uygulama da hatalıdır ve kalkmalıdır. Bu yaraya pansuman bile olmamıştır, bu zor günlerde ayrıca yük olmuştur. İktidar hala yanlış uygulamasına yanlış kararlarla devam ediyor.

Genel sağlık sigortası Pirimi hiç alınmaması gerekirken iktidar hala vatandaşa borç yüklüyor. İktidar vatandaşına "bu parayı senden hiç almayacağım sen 30 yıl 35 yıl devletine vergini vermişsin, bundan sonra sana bakmak benim borcumdur diyemiyor. Ne diyor, GSS pirimini 31 Aralık 2021 sonuna kadar yatırma, git hastanede muyaneni ol, eczaneden ilacını al… ammma devlete de borçlan. İlerde bu parayı senden alacağım, sen ödemezsen hacizle alacağım diyor. Olamaz böyle bir uygulama.olamaz böyle bir yanlış, GSS pirimi tamamen kalkmalı, yaralıya pansuman değil ayağa kaldıracak, iyileştirecek çözüm bulunmalı."

Bunun birinci önceliği de ivedi olarak EYT'ye çözüm olmaktır.

Aylık bağlama oranları emekli olunca insanca yaşanır bir maaşla olmalı.

Bazı meslek gruplarına tanınan staj başlangıcının sigorta başlangıcı hakkının, ülkemizde iğneden, ipliğe emeği olan meslek lisesi öğrencilerine de tanınmalı.

Değerli kardeşlerimiz, tüm taleplerimizi örgütlü mücadelemiz ile başaracağız bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yeter ki bizler EYTSYD derneklerine detek olup, birlikte dahada güçlü şekilde mücadelemizi verelim.

EYTSYD dernekleri olarak talep etmiş olduğumuz haklarımızı ya verecekler yaa verecekler. Vermiyorum diyenler gidecek, Vereceğim diyenleri getirerek bu haklarımızı alacağız. Her şey bizim elimizde birlikte başaracağız." dedi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları