loading
close
SON DAKİKALAR

F.Bahçe'den 1000. galibiyet

F.Bahçe'den 1000. galibiyet
Tarih: 11.02.2012 - 19:20
Kategori: Spor

Sarı-lacivertliler bu sonuçla, lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını da yeniden 2'ye indirdi.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu'nda konuk ettiği Mersin İdman Yurdu'nu 2-1 mağlup etti ve lig tarihindeki 1000. galibiyetini aldı.

Sarı-lacivertliler bu sonuçla, lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını da yeniden 2'ye indirdi.

Mersin İdman Yurdu'nu seyircisi önünde yenip, lig tarihinde 1000. galibiyeti alan ilk takım olmak için sahaya çıkan Fenerbahçe, mücadeleye de çok hızlı başladı.

Orta sahada yaptığı presle konuk takım Mersin İdman Yurdu'nu sahasına hapseden Sarı-lacivertli ekip, golü de 8'inci dakikada Henri Bienvenu ile buldu. Caner'in ceza sahasına yaptığı ortada top, Çağdaş'tan sekti ve Bienvenu'nün önüne düştü. Kamerunlu oyuncunun sert vuruşu, Fenerbahçe'yi maçın başında 1-0 öne geçirdi.

Ev sahibinin baskısı golden sonra da azalmadı. Alex ve Özer ile çok etkili olan Sarı-lacivertliler, yakaladığı pozisyonları ise cömertçe harcadı. Özellikle Alex, son vuruşlarda biraz daha etkili olabilse, Fenerbahçe ilk yarıda büyük bir fark yakalayabilirdi.

Kaçırdığı gollere rağmen baskıyı, ilk yarının sonuna kadar sürdüren Fenerbahçe, bunun sonucunu ise 39'uncu dakikada Miroslav Stoch'un muhteşem golüyle aldı. Ligde 2 hafta önce Kayserispor filelerini, sol çaprazdan havalandıran Slovak oyuncu, bu kez sağ çapraz buluştuğu topla rakibini çok şık bir şekilde çalımladı. Sol ayağı ile ceza sahası yayı üzerinden harika vuran Stoch, maçta skoru 2-0'a getirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı da bu skorla sona erdi.

İkinci yarı ise, ilk devrenin aksine Mersin İdman Yurdu'nun etkili oyunu başladı. 52'inci dakikada Bueno'nun kaçırdığı yüzde yüzlük gol pozisyonunun ardından, 57'de Nduka'nın golü geldi. Maça ikinci yarıda giren Nijeryalı oyuncu, sağ taraftan gelen ortaya kale sahasında yükseldi ve attığı golle farkı 1'e indirdi.

Konuk takım Mersin İdman Yurdu, golden sonra da baskısını sürdürdü. Kanatlardan yapılan ortalarla beraberliğe de yaklaşan Mersin temsilcisi, bu fırsatları ise değerlendiremedi. Erdal Kılıçaslan'ın bulduğu net pozisyonda, Volkan Demirel belki de maçın en kritik kurtarışını yaptı.

Fenerbahçe, Mersin İdman Yurdu'nun golünden sonra oyunun kontrolünü bir türlü yeniden eline alamadı. Hızlı ataklarla gol arayan Sarı-lacivertliler, Alex ve Özer'in yakaladığı fırsatlardan ise gol çıkarmayı başaramadı. Maçın son dakikaları, Mersin İdman Yurdu'nun atakları ile geçse de konuk takım çok net bir gol pozisyonu bulamadı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe, Mersin İdman Yurdu'nu 2-1 mağlup etti ve ligdeli 1000. galibiyetini elde etti. Sarı-lacivertliler, 1000 galibiyet barajına ulaşan ilk takım olma başarısını da gösterdi. Spor Toto Süper Lig'de bu sezon ise puanını 48'e çıkaran Kanarya, lider Galatasaray'la arasındaki puan farkını 2'ye indirdi.

Gökhan Gönül hastaneye kaldırıldı

Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 57. dakikasında sakatlanan Gökhan Gönül, sedye ile kenara alındı..

Sağ arka adalesinden sakatlanan milli futbolcu, Fenerbahçe sağlık ekibinin yaptığı ilk müdahale sonrasında 'adalesinde kopma olabilir' şüphesiyle hastaneye kaldırıldı...

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları