loading
close
SON DAKİKALAR

F.Bahçe'ye kötü haber!

F.Bahçe'ye kötü haber!
Tarih: 11.02.2012 - 22:34
Kategori: Spor

UEFA'nın Sion'u tekrar Avrupa Ligi'ne alması konusunda çıkan açıklamaların ardından umutlanan Fenerbahçe'ye kötü haber sarı lacivertli ekibin avukatı Emin Özkurt'tan geldi.

Fenerbahçe Kulübü avukatı Emin Özkurt, sportstv'de yayınlanan Sportszone programına telefonla bağlanarak, Fenerbahçe ile Sion'un Avrupa kupalarına katılma konusundaki durumlarının farklılık arz ettiğini söyledi.

UEFA'nın "usulsüz transfer" ve "lisanssız oyuncu oynatma" gerekçeleriyle Avrupa Ligi'nden men ettiği İsviçre ekibi Sion'un, yerel mahkemede açtığı dava sonucunda yeniden bu lige dönüş ihtimalinin belirmesi, gözleri Fenerbahçe'ye çevirmişti.

Fenerbahçe Kulübü avukatı Emin Özkurt, sportstv'ye yaptığı açıklamada Fenerbahçe'nin bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne dahil edilmesinin söz konusu olmadığını belirtti. Özkurt, "Bizim yürütmeyi durdurma ve Şampiyonlar Ligi'ne yeniden dahil edilme konusundaki talebimiz, CAS tarafından reddedildi. Bunun gerçekleşmesi şu an için mümkün değil. Bizim talebimiz, Fenerbahçe'nin itibarının iade edilmesi ve kulüp olarak uğradığımız maddi zararın telafi edilmesidir" dedi.

Özkurt ayrıca UEFA'nın dava sürecinde yaptığı "Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne dahil edilmesi, birçok takımı ve mevcut sistemi olumsuz etkileyecektir." şeklindeki savunmayı kendi kendine çürüttüğünü de belirtti. "Biz gerekirse gruplardan birisinin 5 takımla oynanabileceğini bildirmiştik. Ancak UEFA, CAS'a yaptığı savunmada bu durumun sıkıntılar yaratacağını söylemişti. Şu anda Sion için Avrupa Ligi'ne dahil edilme durumunun UEFA tarafından dile getiriliyor olması, tam anlamıyla çelişkili bir durumdur." diyen Emin Özkurt, ellerinde bazı bilgi ve belgelerin bulunduğunu, zamanı geldiğinde hukuki zeminde bunları kullanacaklarını söyledi.

Özkurt ayrıca, Sion konusunda UEFA'nın bir soruşturma açtığını, savunma aldığını ve bunun ardından bir karar verdiğini, ancak Fenerbahçe konusunda bu yolların hiçbirine başvurulmadan yargısız infaz yapıldığını da sözlerine ekledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları